Széll Tamás és csapata negyedikként végzett a szakácsolimpiának is nevezett Bocuse d’Or világdöntőjén, és bár a dobogóról épp lecsúsztak, különdíjas lett.
A séf a Pénzcentrumnak adott interjúban elmondta: felhagy a versenyzéssel, és saját bisztrójára összpontosít mostantól.
“Nekem ennyi elég volt. Ez a verseny nagyon intenzív felkészülést igényel, én pedig másra szeretnék koncentrálni, leginkább saját étterem kialakításában gondolkodom. A tervek szerint február 25-én megnyílik a Stand25 Bisztró a Hold utcai piac földszintjén, utána pedig ha lehetőségem adódik, egy saját fine dinig éttermet is szeretnék nyitni, de ez még egy jóval távolabbi terv”
– mondta a lapnak Széll, aki hozzátette: nem szereti azt hallani, hogy hazánk felkerült a világ gasztrotérképére, mert szerinte ez csak részben igaz.
Mindenki először Széll Tamást emlegeti, ha a Bocuse d’Or-ról van szó, pedig messze nem egyéni versenyről van szó. A séf diktál, de a coach és a commis, azaz a segítő nélkül semmire se menne. A magyar csapatban a 21 éves Szabó Kevin commis-skodott, a 24.hu vele beszélgetett nemrég arról, hogy egy 16 órás éttermi műszak tutyimutyi a Bocuse d’Or-hoz képest.