Szórakozás

Miss Universe döntő: francia lány az idei legszebb

Molnár Dávid
Molnár Dávid

rovatvezető. 2017. 01. 30. 03:59

Magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezték a Miss Universe döntőjét.
Korábban a témában:

Nem a magyar lány a legszebb

Az sajnos elég hamar, az első órában eldőlt, hogy Bódizs Veronika nem került be a 13 legjobb közé, akiket a zsűri (12 fő) és a közönség (1 fő) választott ki az ötnapos szavazás során. Tovább versenyezhetett viszont Kenya, Indonézia, Amerikai Egyesült Államok, Mexikó, Peru, Panama, Kolumbia, Fülöp-szigetek, Kanada, Brazília, Franciaország, Haiti és Thaiföld.

Ezután következett a fürdőruhás felvonulás, ami után újra szavazott a zsűri és felállt egy kilences csapat, akik tovább folytathatták a versenyt. A kilencbe az Amerikai Egyesült Államok, Thaiföld, Franciaország, Mexikó, Kenya, Kolumbia, Kanada, Haiti és a Fülöp-szigetek jutott be.

Közben kihirdették a nemzeti ruhás győztest, aki idén Mianmar lett. Nem irigyeljük tőle: egy 40 kilós díszletet cipelt a hátán.

Miss Universe contestant Htet Htet Htun of Myanmar performs a puppetry during the national costume and preliminary competition  of the Miss Universe pageant at the Mall of Asia arena in Manila on January 26, 2017. / AFP PHOTO / TED ALJIBE
Miss Mianmar. Fotó: Europress / Getty

A rövid szünet után következett az estélyis felvonulás: bár mind a 86 versenyző színpadra állt, a legtöbbjük csak a koreográfiában vett részt, név szerint már csak a kilenc versenyzőt említették. Ezután újra szűkült az esélyesek száma: három lány kiesett, a végső hatosban pedig Franciaország, Kenya, Kolumbia, Fülöp-szigetek, Thaiföld és Haiti számára jutott hely.

Az eredményhirdetés előtt volt egy olyan kör is, ahol kérdéseket tettek fel a szépségkirálynő-jelölteknek: mindegyiküknek 30 másodpercük volt, hogy választ adjanak.

Fülöp-szigetek

Mi volt a legjelentősebb változás, amit az elmúlt 10 évben láttál a világban?

Hogy az emberek milyen nagy dolgokra képesek együtt – például összehozni egy olyan eseményt, mint a Miss Universe.

Kenya

Mit vársz Donald Trump elnökségétől és mitől félsz leginkább?

Bár őt választották meg, az ország jelentős része nem őt akarta elnöknek, hanem Hillary Clintont. Úgy gondolom viszont, hogy idővel újra egyesíteni tudja majd az amerikaiakat.

Thaiföld

Nevezz meg egy vezetőt, akit imádsz és miért!

A thai király, aki azóta uralkodott, hogy én megszülettem. Minden thai számára ő volt az apa.

Franciaország

Az országoknak nyitnia kéne a menekültek felé vagy le kellene zárniuk a határaikat?

Európában nyitott határok vannak, Franciaország pedig mindenkinél befogadóbb. A nyílt határok egyébként azt is jelentik, hogy többet utazhatunk a világban.

Haiti

Január 21-én több millióan sétáltak a Nők menetén. Te ki miatt vonulnál fel?

Eleanor Roosevelt, ugyanis rengeteget harcolt a nők jogaiért és ilyen emberekre van szükségünk.

Kolumbia

Mit lehet tenni a napjainkban egyre gyakrabban jelen lévő erőszak ellen?

Olyan országból jövök, amire ez fokozottan igaz. Szociális átalakulásra van szükségünk, ami a gyerekek oktatására helyezi a hangsúlyt.

Megint távozott három lány: csak Kolumbia, Franciaország és Haiti folytathatta a versenyt, ezzel ki is alakult a dobogós csapat. Mindegyiküknek feltették ugyanazt a kérdést (Idézzen fel egy esetet, amibe belebukott és mit tanult belőle!), amikre egyesével kellett válaszolniuk úgy, hogy a másik kettőn fejhallgató volt, hogy ne hallják, amit mond. Nézzük a végeredményt!

A második udvarhölgy, azaz a harmadik helyezett Kolumbia lett.

SOMO TOP 3 EN MISS UNIVERSE

Andrea Tovar (@misscolombia) által közzétett fénykép, 2017. Jan 29., 18:29 PST

Az első udvarhölgy, tehát a második Haiti lett.

Az idei győztes pedig nem más, mint Franciaország.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.