Benke Laci bácsit sokan kritizálják életművének olyan fura kincsei miatt, mint a rántott, sonkás banán vagy az alföldi túrókrém, tört C-vitaminnal. Az interneten egyesek büntetnék az említett receptek miatt, míg mások kifejezetten kedvelik a munkásságát. A téma az RTL Klub műsorvezetőjeként dolgozó gasztrobloggert, Fördős Zét is megmozgatta.
“Nem irtom tűzzel-vassal a liszttel besűrített főzelékeket, a rántást, sőt ezt a magyar gasztronómia részének tekintem. Laci bácsinak ez a fajta irányvonala nekem szimpi lenne akkor, ha jó ízléssel csinálná. Itt az a probléma, hogy extrém alapanyag-kombinációkat használ, gondoljunk csak a most híressé vált gépsonkába tekert banánra. Illetve a másik baj, a profi szakácsokra nem jellemző alapanyag-felhasználás. A kettő kombinációja miatt a végeredmény hajmeresztő és mulatságos”
– mondta a Borsnak Zé, aki üzent is a szakácsnak:
“Arra kérem Laci bácsit, hogy vegye elő azokat a receptjeit, amelyekkel a versenyeken nyert. (…) Aki szakácsnak nevezi magát, vagy mesterszakácsnak, az vállalja a szakmával járó kötelezettséget is, és tartania kell a színvonalat. Ha mondjuk A Konyhafőnök című műsort veszem, akkor Laci bácsi videóiban bizony nagyon sok olyan étel látható, amivel az első körben kipottyanna.”