Szórakozás

Hollywood kihelyezett tagozataként ajánlja Budapestet egy amerikai lap

Azt írják, egyhamar nem fog felgördülni a vörös szőnyeg, egymást érik a sztárok a magyar fővárosban.

Hollywood kihelyezett tagozataként mutatja be Budapestet az amerikai Condé Nast Traveler, amely arra keresi a választ cikkében, hogy miért tölt annyi időt Ryan Gosling, Jennifer Lawrence és még sok más első vonalbeli sztár hazánkban.

Emlékeztetnek: az Evitától az Infernóig Budapest számos filmben szerepelt, a magyar főváros volt a világháborús Párizs, a hidegháború-korabeli Berlin, vagy az 1950-es évek Buenos Airesének dublőre. A filmesek számára csábító a számukra biztosított adó-visszatérítés, az eklektikus építészet és a virágzó filmes ipar, egyhamar nem fog felgördülni a vörös szőnyeg – fogalmaznak.

A Duna-parti Bálnában felismerhetjük a Mentőexpedíció NASA-bázisát, a Keleti pályaudvar pedig az Inferno díszletéül szolgált. A legtöbb forgatás azonban a közeli Etyeken, a Korda Filmstúdióban történik, ahol a filmrajongók megtekinthetik a díszleteket is, amikor épp nem használják azokat.

A cikkben megjegyzik: a budai hegyekben luxusvillát bérelhetnek a filmes stábok, de kitérnek arra is, hogy a Corinthia Hotel Budapest vendégkönyve a némafilm kora óta tartalmazza a hírességek aláírásait. Nem marad ki a Nobu Budapest étterem sem, amelyről megjegyzik, hogy Andy Vajna és Robert de Niro birtokolja, és számos élvonalbeli filmsztár megfordul ott. Bulizásra pedig az ötkertet ajánlják, ahol Jude Law és Matt Damon is jól érezte magát.

Végül a Condé Nast Traveler az olvasók figyelmébe ajánlja, hogy idén is figyeljenek a filmvásznon felbukkanó budapesti nevezetességekre, például a Szárnyas fejvadász folytatásában Harrison Forddal és Ryan Goslinggal, vagy a Red Sparrow-ban, amely Jennifer Lawrence főszereplésével készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik