Szórakozás

Egy nap Szingapúrban – mi az, amit mindenképpen látni kell (X)

Szingapúr rabul ejti az embert, ezért egy nap nagyon kevésnek tűnhet, de aki csak átutazóban van annak is beleférhetnek a legfontosabb látnivalók.
  1. Állatkert

A világ egyig legszebb állatkertje, különlegessége, hogy éjjeli túrát is választhatunk. Sőt a helyi iskolásoknak előszeretettel szerveznek sátorozós éjszakai kalandozást. Majomrajongóknak pedig érdemes kipróbálni az orángután reggelit, ahol velük együtt ihatjuk meg a az első kávénkat.

  1. Botanikus kert

Az orchideafüggőknek kihagyhatatlan program,  több száz ritkaság látható a mesterséges esőerdőben. Az ember úgy tölt el a virágok között 2-3 órát, hogy fel sem tűnik neki, hogy elszaladt az idő. A parkban lévő esti fényjáték pedig a legkisebbeket is elkápráztatja.

img_7518

  1. Szingapúr Eye

A botanikus kerttől nem messze található kabinos óriáskerékről tökéletes szemügyre vehetjük a híres kikötőt, sőt aki akarja akár egy  vacsorára is kibérelheti az egyik kabint.

  1. Marina Bay Sands

A híres szálloda tetején található a világ talán legexkluzívabb szállodája, amelyben Mick Jagger is előszeretettel merül alá. A medence ugyan csak a szállóvendégek által használható, de a mellette lévő kilátóra bárki kisétálhat.

img_7408

  1. China town

Aki szereti a kínai negyedek nyüzsgő hangulatát, az ne hagyja ki, és ha már ott van, akkor mindenképpen érdemes az utcán ebédelni. A különlegesen szigorú higiéniai szabályozás miatt attól sem kell tartani, hogy kellemetlen emlékeink lesznek az utcai fogásoktól .

img_7286

Aki szeretné bebarangolni Szingapúrt az a Qatar Airways-nél könnyen foglalhat jegyet és egy dohai átszállás után kényelmesen juthat el Ázsia Genfébe.

Mentés

Mentés

Mentés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik