Szórakozás

Nemsokára Oscar-díjat kap, a zaklatási ügyéről meg hallgatnak

Ben Affleck öccséről, Casey Affleckről egyre többet cikkeznek. Ennek az oka, hogy A régi város (Manchester by the Sea) című filmben alakított szerepéért nemrég megkapta a kritikusok díját, ráadásul a Golden Globe-ra is jelölték, így valószínűleg jövő februárban nála landol az Oscar-díj is. Van azonban egy hasonlóan fontos dolog, amiről nem igazán beszélnek: ez pedig a szexuális zaklatási "ügye".

Miről is van szó?

2010-ben két nő, akikkel az I’m Still Here forgatásán dolgozott együtt, azzal vádolták meg Afflecket, hogy szexuálisan zaklatta őket. A polgári peres eljárások vége az lett, hogy a mediációt követően az ügyeket le is zárták. Erről a színész egyébként meglehetősen visszafogottan nyilatkozott: a New York Times-nak adott interjújában azt mondta,

olyan megoldás született, amivel mindenki elégedett volt.

Affleck korábban tudatosan elzárkózott a nyilvánosság elől: még a 2007-es Oscarra jelölése után is azon gondolkodott, mennyire akar a központban lenni. Úgy látszik, ez a szerénység azóta elmúlt, ugyanis a New York Times mellett a Variety is beszélgetett vele (az októberi címlapjukra is őt tették), és a CBS Sunday Morningban is feltűnt a közelmúltban. Egy szerep kedvéért szakállat növesztett, anekdotákat mesél a múltról, és úgy mosolyog a lesifotósoknak, mint még azelőtt soha, írja a NY Mag.

A Napnál is világosabb, hogy Affleck akarja az Oscart.

Hiába emlékeztette az olvasókat többek között a Daily Beast, a Mic és a Mashable is, hogy a negédes interjúk helyett foglalkozhatnának azzal is, hogy Afflecket két, egymástól független nő is megvádolta, úgy tűnik, ennek nincs igazán sok eredménye. A portálok arra is kitérnek, hogy bár az interjúzóknak lehetősége lett volna rákérdezni az ügyre, a CBS például még csak érintőlegesen sem foglalkozott a témával.

Pedig Amanda White producer és Magdalena Gorka operatőr 2, illetve 2,5 millió dollárra (600, illetve 750 millió forintra) perlik Afflecket, mivel szerintük nemcsak szóban, de fizikailag is zaklatta őket a forgatás alatt.

Amit egyébként a színész egy bukott szerelemprojektnek írt le. Ne feledjük el, hogy akkor ő már házas volt Summer Phoenixszel.

 

White panaszában egyébként azt írta, hogy Affleck folyamatosan szexuális utalásokat tett, egy esetben pedig a személyzet egyik tagját kérte meg meg, hogy mutassa meg a rendezőnek a péniszét. Ráadásul amikor egyszer a hotelszobájába invitálta őt, és a nő nemet mondott, ellenségessé vált és elkezdte rángatni.

Fotó: Disney ABC Television Group /Getty
Fotó: Disney ABC Television Group /Getty

Gorka hasonlóról írt.

Egy forgatás után a stáb Affleck házában aludt, ő pedig azt mondta, enyém lehet a szobája, ő majd alszik a kanapén. Az éjszaka közepén arra keltem, hogy ölelget és cirógatja a hátam. Nesztelenül lopózott be a szobába és bújt be mellém. Ráadásul éreztem rajta az alkohol bűzét, amikor pedig megkértem, hogy hagyja el a szobát, ideges lett.

2010-ben a színész mindkét kollégája vádait tagadta, majd visszaperléssel fenyegetőzött, de aztán gyorsan belement a mediációba. Mindkét ügyet lezárták végül, azt nem tudni, hogy ez mennyibe került neki.

Az idei év elején elköltözött feleségétől, amikor pedig kivételesen a zaklatásokkal kapcsolatban kérdezik, azt állítja, alaptalanul támadták a családját.

Miért fontos ez?

Két eset lehetséges:

  • White és Gorka nem mondtak igazat, ezzel kockáztatták a karrierjüket és a magánéletüket is.
  • White és Gorka igazat mondott, Affleck pedig közel sem az a szerény figura, akinek az interjúkon keresztül beállítja magát.

Mindenesetre Affleck örülhet bátyjának, Ben Afflecknek, ugyanis Matt Damonnal szövetkezve hetek, hónapok óta azt üzenik, hogy ők hárman egy csapat, és kiállnak Casey Affleck mellett. Ráadásul a kritikák szerint tehetséges – költői kérdés azonban az, hogy tényleg elég ennyi ahhoz, hogy valakinek elnézzük a balhéját?

Érdemes egyébként felidézni Brock Turnert, aki öntudatlan nőt erőszakolt meg, és végül az eredetileg neki szánt hat hónap helyett csak hármat kellett leülnie. Sokan azzal védték, hogy egyébként jó úszó (??!!), amire válaszul a Twitteren azt írta valaki:

Turner nem egy jó úszó, aki megerőszakolt egy nőt. Ő egy nőket erőszakoló srác, aki egyébként tud úszni is.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik