Szórakozás

Fluor: A politikán is múlik, az emberek meddig mernek elmenni egymással

A nemrégiben a mozikba is betörő Wellhello tagja, a korábban már a megosztó Mizuval is óriási sikert arató Fluor Tomi a Velvetnek adott nagyinterjúban beszélt többek közt arról is, milyen tervekkel indult neki az együttesnek, mit szeretne – vagy éppen nem szeretne – sugallni a dalokkal, és összességében mi a véleménye a magyar körülményekről.

“Nem hittem, hogy ilyen nagy befogadótábora lesz a zenénknek. Nem művész alterkodni akartam, de sokkal populárisabb történet lett, mint amilyennek szántuk. (…) Olyan témákba nyúlok bele és úgy egyensúlyozva, hogy azokkal sokan azonosulni tudnak.

A nettó hőzöngést nem szeretem, amikor valami csak arról szól, hogy de szar itt minden. Ellenben ott az Apuveddmeg, amiben van odamondogatás, közben végig mosolygok. Most akkor mi van? Ez egy poén? Most akkor beszóltam vagy nem szóltam be? Az a 47 000 csak a rím és a szótagszám miatt van? Így az is tudja ordítani a koncerten a szöveget, aki érzi a sorok közti iróniát, aki felháborodott azon a nyilatkozaton, hogy meg lehet élni havi 47 000 forintból, de az is velünk együtt énekel, akinek a mögöttes tartalom nélkül is bejön a dal” – fejtegette a rapper, aki azt is elmondta, bár most éppen egy hónapra Miamiba készül, nem tervezne hosszabb időre külföldre költözni; de azért kritikusan szemléli a hazai viszonyokat.

“Külföldön nem lennék részese az ottani kultúrának. Meg én azt se mondanám, hogy itt minden olyan rossz lenne (…)

Az is van, hogy egyre kevésbé divat a nagyvonalúság, hogy elfogadjuk a másikat olyannak, amilyen. Nem kéne egymás feljelentgetéséig, lehallgatásáig és figyeléséig visszamennünk. Nem mondom, hogy mindent reklámozni kellene, ami nem elfogadott vagy peremre szorult, a felelősségvállalás nálam inkább úgy nyilvánul meg, hogy odaállok a megfelelő szervezetek mellé akár népszerűsítve azok üzeneteit, mint pl. az Unicefnél, akiknek még egy gyerekjogokról szóló miniképzésén is részt vettem.

Én inkább mondom azt, hogy két azonos nemű örökbe fogadhasson egy gyereket, minthogy egy kislány vagy egy kisfiú családon belüli erőszak áldozata legyen egy tök szar férfi és nő közötti kapcsolatban. A szerető család nem azon múlik, hogy milyen neműek a szülők, de tudom, hogy ha ezt négy Wellhello-lemezen keresztül tárgyalnám, akkor se jutnék eredményre vele” – fejtegette Fluor, aki a politikusok felelősségére is kitért az interjúban.

“Kicsit a politikán is múlik, hogy az emberek meddig mernek elmenni egymással vagy a gyűlölettel, dühvel. Kicsiben és nagyban is működik ez. (…) Az ország élén álló emberek a viselkedésükkel sokaknak példát mutatnak, és azon a szinten egy mondat is sokkal súlyosabb, és nagyobb hatással tud lenni, mint 4-5 G*cigránát, meg három Kiszel Tündés videó, amikért én sokkal többet kaptam a pofámba” – véli a zenész, aki nem akar a kelleténél jobban belefolyni a politikába, de szerinte az sem egyértelmű, mi tekinthető úgy, hogy valaki nyíltan odaáll valamelyik oldal mellé.

(Nyitókép: RTL Klub/Sajtóklub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik