Szórakozás

VV8: Soma nyert, de jó eséllyel Vivire fogunk emlékezni

Megkaptuk az idei valóságshow adagunkat, lezajlott vasárnap este a Való Világ döntője, aminek győztese Soma lett; maga mögé utasítva a villa unikornisát, a kamerákra rácsodálkozó, folyton pucérkodó, ufókkal is társalgó Vivient.

Tiszta déjà vu, nem? Mert bizony a játék történetében nem először történik meg, hogy a végső győzelem előtt buknak el azok, akik hónapokig voltak felelősek a showfaktorért, és pucér hátukon vitték az egész realityt. Gratulálunk ugyan Somának, de közben teljesen egyértelmű, hogy ez a VV nem tőle, hanem Vivitől, Micitől és Krisztiántól volt valamilyen – ha más nem, akkor trash, de bizony a legjavából.

De az RTL Klub valóságshow-ja eddig folyamatosan hasonló helyzeteket produkált, vegyük csak végig gyorsan az eddigi, immár 14 éves történetet.

Aki olyan őskövület, mint e sorok írója, az simán emlékezhet még arra, mikor 2002-ben elindult az első Való Világ, ami által nem csak a műsorvezetőként feltűnő Czifra Nóci Noémit, de például Majkát is megismerte egy ország. De beugorhat még Györgyusz, vagy Oki neve is, de az azóta tragikusan korán elhunyt Lorenzo neve is ismerősen csenghet bizonyos kor felett.

Na és ki volt az egy, aki mindent vitt? Ne kínozza senki az agyát, a végig háttérben lévő, később rendőrnek álló Szabolcs vitte el a fődíjat Majka elől.

És a VV2 győztesére emlékszik valaki? Nem? Na és Molnár “Nagy Ő” Anikóra? Merthogy ő is itt tűnt fel, talán egyetlen színfoltjaként a szériának – na jó, anno a leszbikus pár, Kismocsok és Rita kapcsolata is eléggé újként hatott a képernyőn. Ennek ellenére Vitkó Laci nyerte az évet 2003-ban.

A VV3 Pandorája valószínűleg sokaknak beugrik, legalábbis a villalét előtti “filmes” korszaka elég nagy érdeklődésre tartott számot akkoriban. De a később börtönbe kerülő Segal, az azóta Kiszel Tündével is pózoló Tommyboy, vagy a legutóbb a TV2 műsoraiban látható Ágica, vagy a horoszkópot zseniálisan felolvasó Béres Anett is itt kezdte “karrierjét”. Persze, hogy nem köztük kell keresnünk a győztest. Milo. Rémlik ez a név valakinek? Na ugye.

Fotó: Rákosi Péter
Pandora és Tommyboy  Fotó: Rákosi Péter

A hat évvel később műsorra tűzött VV4 a kivétel, ami ugye erősíti a szabályt. Itt ugyanis Alekosz az első pillanattól az utolsóig uralta a helyzetet, és végül el is vitte a főnyereményt, és azóta is látható itt-ott – ha máshol nem, akkor a saját maga által forgatott, retina pusztító kisfilmjeiben.

Épp úgy, ahogy hű csatlósa, minden idők legdöbbenetesebb párbajozója – na jó, a VV8 Tivyje sem volt éppen piskóta– a folyton ordítozó nagyhajú, Baukó Éva, aki mellesleg sokat változott a kezdetek óta, és az utóbbi években kb. minden realityt megjárt már. De a Rácz tesók, Béci alias Young G, és a jógaoktatóvá avanzsált Gigi is ennek a szériának a részesei voltak.

A VV5 Seherezádéja nemrég a világ legszexibb DJ-je lett, Cristofelt pedig nőverése, és Kubai Ritmus címen az emberiség ellen elkövetett borzalma tette igazán híressé – vagy inkább hírhedtté. A győztes Attila lett, aki végig tökéletesen, na és persze eredményesen manipulált maga körül mindenkit.

A VV6 ismét az a helyzet volt, amikor a show elem nyert. Aurelio és az ő Károlya mindent vitt, a helikopterezés pedig egészen Rogán Antalig valami egészen mást jelentett, mint eredetileg. Mondjuk Iza és Krisztián köpködéssel megspékelt “szerelme” is emlékezetes pillanatokat vitt a játékba.

A VV7 aztán mindent borított. Az azóta szexhirdetésekben feltűnő loboncos, ám agyilag kevésbé jól felszerelt, szolimániás Fanni, és villabéli szexpartnere, Dennis gyakorlatilag az összefoglalók nagy részét kitöltötte; amikor pedig nem ők voltak, olyankor Edina és Laci románca, vagy éppen Török Dóri hatalmas mellei töltötték be a képernyőt.

Na és ki nyert? Robin. Igen, volt ilyen nevű játékos is a szériában.

VV-Fanni(960x640).jpg (vv fanni, )
Fanni és Edina  Fotó: RTL Klub

Most pedig már túl vagyunk a VV8-on is, és egyelőre csak sejteni lehet, hogy pár év – de lehet, hogy hónap? – múlva már a tegnapi győztesre is nehéz lesz emlékezni. Viszont mi mással is búcsúzhatnánk az idei szériától, mint Vivien már-már ikonikus jelenetével, amit IDE kattintva lehet felidézni, alább pedig a búcsúfilmjét is megmutatjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik