Szórakozás

Kerekesszékbe került Müller Attila – videó

Müller Attila és felesége, Larion Zoé kerekesszékbe kerültek. Szerencsére semmi bajuk, ők maguk döntöttek úgy, hogy rendhagyó módon próbálják felhívni a figyelmet a kerekesszékes emberek mindennapjainak nehézségeire, az akadálymentesítés kérdésére, a mozgássérültek helyzetének elfogadására.

“Nem sokan gondolkoznak el például azon, hogy milyen nehéz lehet lemenni egy mozgólépcsőn. Hát én most megtapasztaltam, és őszintén mondom, volt bennem egy kis halálfélelem. Alapból állandóan mozgásban vagyok, így nagyon furcsa érzés volt bekerülni egy székbe, ahol a lábamat egyáltalán nem használhattam. Szerintem mindenkinek érdemes lenne megtapasztalni akár csak néhány perc erejéig, milyen így élni, és talán az emberek is egészen máshogy néznének a kerekesszékesekre”

– mondta Attila, aki úgy véli, kerekesszékkel szinte falaknak tűnnek azok az akadályok, amiket hétköznapi emberként észre sem veszünk a városban.

A házaspár a fogyatékkal élők világnapjára és a Mozdulj! Közhasznú Egyesület jótékonysági báljának apropóján egy rendhagyó kisfilmmel is készült, melyben megmutatták kerekesszékes tapasztalataikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik