Szórakozás

Kiakadtak Katalin hercegné ruháján a britek

Amikor egy picit is elszégyellitek magatokat, hogy mikroszkopikus problémán aggódtok, gondoljatok a britekre: ők nemrég Katalin hercegné ruhája miatt estek egymásnak, hogy eldöntsék, jó vagy rossz választás volt-e a virágos dressz.

Tökéletes vagy túl mesterkélt? Ezzel a felütéssel külön cikket szentelt a témának a DailyMail (az oldal egyébként a hercegné és a királyi család nagy rajongója – a szerk.), ahol két szakértőt is megszólaltatott. Egyébként egy 428 fontos, azaz közel 150 ezer forintos Kate Spade-darabról van szó, amit október 10-én, a lelki egészség világnapja alkalmából viselt. Íme a szett, nézzük az érveket!

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 10: Catherine, Duchess of Cambridge celebrates World Mental Health Day with Heads Together at the London Eye on October 10, 2016 in London, England. (Photo by Danny Martindale/GC Images)
Igen, ez a ruha, amin veszekednek a britek. | Fotó: Europress / Getty

Mellette

Dinah Van Tulleken divatszerkesztő kapta a lehetőséget, hogy megvédje Middletont. Szerinte ez az a ruha, amiről a hercegnőset játszó kisgyerekek álmodnak, ráadásul annak is örül, hogy a több szezonnyi sötét és maszkulin ruhák után újra itt a nőiesebb, világosabb fazonú és színű ruhák ideje.

Gyönyörűvé és magabiztossá tette Katalint, ráadásul azt is bebizonyítja, hogy egyetlen nőnek sem kéne kerülnie a rózsaszínt

– mondta Van Tulleken, majd (szerintünk kicsit túlozva) hozzátette, hogy ezek a színek kiemelik a szemének ragyogását és az arcának pirosságát.

Kate Spade-ről

Bár minden reklám jól jön a tervezőnek, azért nem kell félteni: az Államokban 140 boltja van és olyan hírességek hordják a ruháit, mint Taylor Swift, Anna Wintour vagy éppen Michelle Obama.

A szakértő szerint a térdhossz pont tökéletes, a masnis felső (aminek a történetéről itt írtunk) és a pliszírozott fazon pedig az idei ősz minitrendjei.
A Gianvito Russi magassarkú megnyújtja a lábait és a szögletes kistáska is passzol az összképbe – amit szerencsére nem rontott el egy rávett kabáttal.
Ha valaki hasonló véleményen van, annak itt egy rossz hír: a ruha természetesen készlethiányos – mint bármi, amihez Kate Middleton hozzányúl.

Ellene

Emily Monckton divatszerkesztői asszisztens vállalta magára a szerepet, hogy elmondja: ő bizony utálja ezt a ruhát. Szerinte túlságosan kimért, mesterkélt és öreges, még Margaret Thatcher, a masnis felsők “királynője” is fintorogna, ha meglátná.

Szerinte inkább az olyan típusú emberekre való, mint a mindig lazán öltöző stylist, Alexa Chung vagy Sarah Jessica Parker. Itt viszont a végeredmény = “meh”.

Moncktonnak a harisnya és a frizura sem tetszik – utóbbi a masnival együtt már túl 80-as évek. Ráadásul a cipő is biztonsági játék.

Akad még olyan nő Nagy-Britanniában, aki nem nyög fel a nude cipő láttán?

– teszi fel a költői kérdést, majd hozzáteszi, míg Diana divatikon volt, addig a fiatal nők most kicsit sem akarnak úgy kinézni, mint Middleton, utóbbi ugyanis nem mer kreatívan öltözni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik