Szórakozás

Ellopták Leslie Jones meztelen fotóit, aztán még ki is gúnyolták

Leslie Jones-ról legutóbb akkor írtunk, amikor Twitteren sírt azért, mert senki nem ad neki ruhát a Szellemirtók premierjére. Az a probléma hamar megoldódott, most viszont adódott egy nagyobb: a színész telefonját feltörték, ellopták meztelen fotóit, azokat pedig feltöltötték a szintén meghackelt honlapjára.

Nemcsak a ruhátlan és más celebekkel közös képek kerültek fel a weboldalra: valaki egy gorilla fotóját is feltöltötte a nyitólapra. A színésznő emberei gyorsan cselekedtek, és hamar elérhetetlenné tették az oldalt, ettől függetlenül a hackerek lépése nemcsak etikátlan, de rasszista is volt.

A telefonfeltörés nem ritka jelenség a hírességek körében (elég mondjuk Jennifer Lawrence-re gondolni), ez ellen csak úgy lehet védekezni, ha valaki a készüléke mellett az iCloud-fiókjából is törli az ominózus felvételeket. Brendesha Tynes, a Dél-kaliforniai Egyetem professzora a New York Times-nak úgy nyilatkozott, hogy a Jones-ra összpontosult figyelem egy komoly, a fekete nőkkel szembeni probléma.

Mint ember, azt kell mondanom, hogy ez szívszaggató. Mint kutató, még az általam vizsgált serdülők között sem láttam ilyen mértékű kegyetlenséget

– mondta.

Leslie Jones-t idén nyáron egyébként olyan mértékű rasszista támadássorozat érte Twitteren, hogy az oldal vezérigazgatója, Jack Dorsey ki is vizsgáltatta az esetet (ezt egyébként ritkán teszi meg), majd fel is függesztette a brit Milo Yiannopoulos fiókját a támadás megszervezése miatt.

Az újságíró szerint a film a magányos középkorú nőknek segít abban, hogy jobban érezzük magukat annak ellenére, hogy senki nem kíváncsi rájuk.

A jobboldali Yiannopoulos korábban is felhívta magára a figyelmet: tavaly decemberben például, amikor egy újságírónő arról panaszkodott, hogy fenyegető üzeneteket kap egy általa írt cikk miatt, a férfi azt válaszolta: „Meg is érdemli azokat!”.

A TheFrisky egyébként felhívja a figyelmet arra is, hogy bár valakinek a telefonját feltörni illegális, az interneten zaklatni az esetek többségében – a jogszabályoknak köszönhetően – nem az.

Fejléckép: Instagram / Leslie Jones

Ajánlott videó

Olvasói sztorik