Szórakozás

Az új tinibálvány ezerszer jobb arc, mint bármelyik Kardashian

Szép, vicces, nem mellesleg latina. Családjával ötéves korában települtek át Venezuelából az Egyesült Államokba, a gimiben eleinte sokat szekálták, aztán jött a Vine. A furcsa, magát inkább kockának tartó, gyönyörű Lele Pons számára a hat másodperces videók posztolását lehetővé tévő app jelentette új élete kezdetét. Most a Teen Choice Awards egyik díjának nagy esélyese.

Do it for the Vine!

Magyarországon érthető módon nem sokan ismerik a kimondottan tiniproblémákkal foglalkozó Lele Ponst, de ez még simán változhat, hosszú távú terve ugyanis az, hogy híres énekesnő/színésznő lesz. Erre egyébként megvan minden esélye, de annál azért sokkal több van benne, hogy ennyivel beérje. A latina tinisztár mindent, de tényleg mindent csakis saját magának és közönségének köszönhet. Még csak 20 éves, de abszolút rekorder a Vine-on,

hat másodperces videóit több mint 11 millióan követik, posztjait pedig közel 8 milliárd (!) alkalommal tekintették meg.

Az ő nevéhez fűződik a Do it for the Vine! (A Vine-ért teszem) szállóige is. Akkora Vine sztár, hogy még Michelle Obama is meghívta a Fehér Házba, hogy közös videót készítsen gyerekeivel. Aktív instagramon is, és nemrégiben elindította saját Youtube csatornáját, melyre már majdnem egymillióan feliratkoztak, és egy-egy videóját átlagosan 1-2 millióan nézik meg. 2015-ben és 2016-ban is felkerült az internet legbefolyásosabbjainak számító sztárok listájára.

 

Latina💋

Lelepons (@lelepons) által közzétett fénykép, 2016. Jún 9., 12:41 PDT

De milyen kontentet kell ehhez tolni?

Ahogy az általában lenni szokott, a siker nyitja a természetesség, azt, hogy miről posztol, (általában) nem üzleti megfontolások vezérlik, hanem azt közvetíti, ami a legjobban foglalkoztatja. Pons számára az elején nagyon nehezek voltak a gimis évek, elsősorban ez adta az inspirációt a Vine csatornájához is. A magányosan, szekálásokkal nehezített évekről könyvet is írt, ami nagyon gyorsan bestseller lett. Amiben autentikus volt, hogy nem picsogott a tiniproblémákról, hanem a lehető legviccesebben közelítette meg azokat a gondokat, melyek egy átlagos tinédzser életét megkeserítik. Rendszerint közeli barátai szerepelnek a rövid videókban, akik szintén benne vannak minden hülyeségben, de az egyik legviccesebb vonal az, amiben saját gyökerein és a latin közösség szokásain csúfolódik.

 

Mit lehet kezdeni a hírnévvel?

A Teen Vogue-nak adott interjújából kiderül, hogy először semmi extra célja nem volt az egész szerepléssel.

A barátaimmal kezdtem, és lassan jó kezdtem lenni benne. Az elején csak arról szólt az egész, hogy legyünk nagyon kreatívak – még csak vicces se volt.

Aztán ahogy gyűltek a követők, a gimnáziumban is más lett a megítélése, hirtelen kúl lett, és mindenki vele akart barátkozni. A fent említett interjúban arról is beszélt, hogy nagyon esetlenül kezeli a rajongóit.
„Az van, hogy egyszerűen nem hiszem el, hogy ez történik, így nagyon ártatlanul állok hozzá. Amikor odajönnek hozzám emberek, hogy készíthetnek-e velem egy közös képet, akkor rávágom, hogy hogyne, persze, aztán csinálok egy fotót a saját telefonommal.”

Mennyit lehet ezzel keresni?

Csak megbecsülni lehet, mennyi pénzt hozott mindez az alig 20 éves Pons-nak, mindenesetre a Vine-on nincs direkt hirdetés, így ott maximum termékelhelyezésért tudnak fizetni neki. Igaz, olyan óriási látogatottságú fiók esetében, mint az övé, ez egyetlen poszt esetén is jelentős összeg. A komikus Britanny Furlan úgy nyilatkozott a New Yorkernek, hogy 1 millió követőként 5000 dollárral lehet számolni, ami Pons esetében több mint 50 ezer dollárt (úgy 14 millió forintot) jelent. És akkor a Youtube csatornája videói után fizetett pénzről és a különböző nagyvállalatokkal kötött szponzori szerződéseiről még nem is beszéltünk. Mindenesetre Lele Pons-ak már saját ügynöke is van, aki szintén nagyon fiatal, csak 26 éves.

A tinik választása

Most a személye azért került újra előtérbe, mert Twitteren nagy erőkkel kampányolnak érte rajongói, ugyanis így lehet elérni, hogy valaki a Teen Choice Awards-on egy kategória jelöltje legyen. Őt természetesen a Viner kategóriában jelölnék, amit tavaly Cameron Dallas nyert. A díjátadó július 31-én lesz.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik