Szórakozás

5 nagyszerű dallal emlékezünk Somló Tamásra

Július 19-én keddre virradóra elhunyt Somló Tamás. Kevesen tudják, de a zenész az Omega és az LGT mellett megfordult a Kex és a Non-Stop névre hallgató bandákban is - válogatásunkból megnézhetitek, hogyan!

A KEX rockzenekar 1969 és 1971 között létezett, Somló Tamás pedig kiegészítőtagja volt a bandának. Emiatt 2014. december 5-én a MOM Kulturális Központban tartott KEX Remake koncertre is meghívták. Ennek egyik részletét és Somló színpadra lépését nézhetitek meg az alábbi videón:

Fekete csend – ez a címe annak a számnak, amit az 1964-ben alakult, 1969-ben pedig a Táncdalfesztiválon ismertté vált Non-Stop zenekar 1972-ben adott ki és amiben Somló Tamást hallhatjátok énekelni:

2013-ban a Locomotiv GT és Somló Alsóörsön lépett fel, ott készült ez a felvétel a Nem adom fel című szám közben:

“Én is omegás voltam a múlt században. Kirúgtak, erre néha felbukkanok” – foglalta össze a zenekarral kapcsolatos múltját Somló tavaly nyáron, amikor a Budapest Parkban léptek fel. Többek között a Gimme Some Lovin’ című dal is elhangzott, itt lent pedig meg is hallgathatjátok, hogyan:

Még nincs kétéves az a videó, amiben a Fish! zenekarral állt össze egy dal erejéig: ez pedig nem más, mint az Ezek a fiatalok!

Fejlécképünk forrása a Wikipedia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik