Szórakozás

Könnyeikkel küszködve gyászolják barátai Somló Tamást

Benkő László az Omega együttesben volt Somló Tamás zenésztársa, évtizedes barátság kötötte össze őket. A 24.hu-nak könnyeivel küszködve emlékezett a keddre virradóan elhunyt 68 éves zenészre.

“A döbbenettől szólni sem tudok, nagyon megrázott Tamás halála. Amikor ma reggel megtudtam, hirtelen egy pillanat alatt mozaikszerűen lepergett előttem az összes közös emlékünk, egy élet története. Tinédzserkorunktól kezdve követtük egymás életét, voltak évek amikor nem találkoztunk, de mindig tudtunk egymásról. Nála aranyosabb, jobb srácot nem is tudok mondani. Zenészként és barátként is kivételes volt, órákat tudnék róla mesélni. Kevés olyan tehetség van, mint ő. Az elmúlt hetekben is tartottuk a kapcsolatot, sajnos sejthető volt, hogy tragédia fog történni, de ő és a környezete is a lehető legnagyobb korrektséggel, tisztességgel és önuralommal viselték ezt az egészet.”

Geszti Péter is mély szomorúsággal értesült Somló Tamás haláláról.

“Nagyon sajnálom, ma reggel is gondoltam rá, két nappal ezelőtt beszéltem utoljára az élettársával. Fantasztikus énekes, hihetetlenül nyitott és barátságos ember volt. Mindenki imádta, rajongott érte, mert áradt belőle a szabadság és a szeretet. Egész életében bohém maradt, soha nem veszítette el az élet szeretetét. Minden emlékem róla a szeretetről, a szabadságról, az elfogadásról szól. Nyugodjon békében!”

Az Omega együttes frontembere, a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas énekes, Kóbor János egész idáig nem hitte, hogy Somlóra is vonatkoznak a földi szabályok.

“Mi az Omegában mind azonos korúak voltunk, amikor Tomi 64′-ben bekerült közénk 4-5 évvel fiatalabban, felfrissítette a csapatot. Nekem azóta is ugyanaz a mindig életvidám, jó humorú és nagyon tehetséges ember maradt. El sem tudja képzelni az ember, hogy rá is vonatkoznak ezek ezek földi a szabályok. Istenigazából sosem hagyta ott az Omegát, az összes komolyabb koncerten velünk volt, még tavaly is. Az utóbbi időben érthető módon nem akart beszélni a betegségéről, talán érezte, hogy mi fog történni. Az utolsó hónapokban csak a közös orvos haveroktól hallottam róla, és bizony tudtuk, hogy most minden eddiginél rosszabbul van. Mindenki azt remélte, hogy nem most fog bekövetkezni a legrosszabb. Az Omegánál sajnos ő nyitotta meg a sort…”

Somló Tamás halálhírét Presser Gábor jelentette be kedden reggel. Az LGT vezetője megható szavakkal búcsúztatta elhunyt barátját, kollégáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik