Szórakozás

ByeAlex: Nagyon félek, hogy a lányokat kapom meg

Kritikus a tehetségkutatókkal szemben, mégis mentori szerepet vállalt az X-Faktorban. Az kicsit meglepte, hogy tényleg törődnie kell mentoráltjaival, mert eszméletlenül önző. Interjú.

Gondoltad volna, hogy valaha X-Faktor mentor leszel?

Nem igazán, legalábbis nem gondolkodtam azon, hogy lesz ilyen az életemben. Végülis annyira nem meglepő, mert kicsi ez az ország, és kevés olyan előadó van, aki szóba jöhet egy ilyen műsornál. Az utóbbi években inkább felfelé mászott a karrierem, mint lefelé, gondolom, az RTL Klub újítani szeretett volna, ezért kerestek meg.

A Dal megnyerése után azt hangoztattad, hogy nem kedveled a tehetségkutatókat. Ez megváltozott?

Most is úgy gondolom, hogy nem az ilyen típusú műsorokból termelődött ki a magyar zenész szakma krémje. Hozzá kell tennem azonban, hogy

vannak olyan tehetségkutatós felfedezettek, akik Arénát töltenek meg,

és ez nem egy utolsó szempont.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Mi a baj a tehetségkutatókkal?

Azért kritizáltam a tehetségkutatókat, mert elmentek egy olyan irányba, ami talán már nem jelent az embereknek akkora izgalmat. Egynyári előadók jönnek ki belőlük, akik akár a győzelem után is eltűnnek. Amikor megkeresett az RTL Klub, beszéltem a zenekarommal, és bátorítottak az egészre. Ekkor jöttem rá arra, hogy ez egy jó lehetőség, mert így az ízlésvilágomat képviselhetem tévéképernyőn keresztül. Lehet, hogy tudom ezt a műsort más szemszögből is csinálni, mint az eddigi mentorok. Már csak azért is, mert annak a generációnak a tagja vagyok, ami mindent kritizál.

Mit gondolsz, a közönséged számára mennyire lehet visszás a döntésed?

Egyelőre nem nagyon kaptam a közönségemtől rosszat. Negatív kritikák akkor is volnának, ha önkéntes munkát vállalnék. Biztos azt mondanák, hogy hazudok, és pénzért csinálom, vagy valami… Ez kevésbé számít. A Saul fia kapcsán fogalmazták meg ezt nagyon jól: ezeket a fajta dobálásokat olyan lenne komolyan venni, mintha úgy hallgatnék meg egy hangversenyt, hogy összevágják a közönség köhögéseit és orrfújásait, és csak azt játszanák le. Egyre jobban nem foglalkozom azokkal, akiknek nem tetszik, amit csinálok. Azokkal foglalkozom, akiknek tetszik. Biztosan lesz a közönségemben olyan, aki megkérdezi, hogy kell-e ez nekem. A barátaim közül is volt, aki megkérdezte, hogy kell-e ez nekem, mert megy a zenekarom, koncertezünk, mennek a rádióban a dalaim, nem egy slágerem volt az elmúlt időszakban. Sok emberben felmerül a kérdés, hogy minek ez?

A pénzért csinálom? Nem.

Nem tudom letagadni, hogy érdekel a tévézés világa ilyen szempontból. A Celeb vagyok, ments ki innen! nem lenne testhezálló, de az X-Faktorban zenével foglalkozunk, és talán tudunk csinálni valami jót a végén. Az is lehet, hogy amit csinálok, az rossz lesz, de remélem, hogy inkább jó.

Sokszor fogalmazol meg éles kritikákat. Ez is közrejátszhatott a kiválasztásodban?

Szerintem igen. A Facebookom sok mindent mond el rólam, én kezelem, és olykor el szoktam mondani a véleményemet. Időnként látok magamról emiatt olyasmit, hogy gátlástalanul nagyképű vagyok, pedig ha jól végignézem, hogy mit csináltam eddig, szerintem sem a dalaimból, sem a cselekedeteimből nem az árad, hogy mennyire öntelt ember volnék. Persze mi, akik ott ülünk a tévében, bizonyos szempontból mind nagy egók vagyunk, különben nem ülnénk ott, hanem valami mást csinálnánk, ahol ránk sem néznének az emberek.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Szerinted mennyire lesz egyszerű dolgod a műsorban?

Biztosan nagyon nehéz dolgom lesz. Hozzá vagyok szokva, hogy a zenekaromon belül általában én mondom meg, hogy mi van, de itt olyan emberek lesznek, akiknek részben lesz elképzelésük arról, hogy mit szeretnének csinálni. Nagyon rossz azt látni, ha valaki tehetséges, de borzalmas ízlése van, például pusztulat dalokat választ. Még nem akarom elmondani, hogy szerintem melyik előadók és dalok pusztulatok, mert ez a műsorban úgyis ki fog derülni. Ami szerintem egy nagy nulla, arról el is fogom mondani. Ami meg tök jó, arról el fogom mondani, hogy tök jó.

Mitől félsz a legjobban?

A mentortársakkal kapcsolatban izgatottság van bennem. Nem az van, hogy nagy öregek beülnek higgadtsággal beszélni a szakmáról, hanem tök fiatalok vagyunk, és ráadásul ahogy én veszem észre, elég vehemensek is. Szeretném, ha tudnánk civilizált módon vitatkozni.

Amitől viszont nagyon félek, hogy a lányokat kapom meg.

Hogy lányok érzelmeivel mit kezdenék, nem tudom. Azt mondták, hogy valóban törődnöm kell a mentoráltakkal.

Azt hitted, hogy nem kell majd?

Kívülállóként azt hittem, hogy csak a forgatásokon érintkeznek a mentorok a mentoráltakkal. De nem, felvilágosítottak, hogy komoly munka van velük. Próbák, énektanulások, ruhapróbák, dalválasztások… És ráadásul, ha este felhívnak, hogy rossz kedvük van, akkor fel kell vennem. Utóbbi még nem tudom, hogy lesz, mert én vagyok az az ember, akit este nem lehet felhívni azzal, hogy rosszkedved van. Egyszerűen nem veszem fel.

Miért?

Eszméletlenül önző vagyok, nagyon nehezen adom kifelé az én törődésemet. Párkapcsolatban is sajnos egy kicsit olyan vagyok, hogy velem törődjön a partnerem, mindig vannak aktuális hülyeségeim…

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Mennyire forgatta fel a nyarad ez az egész?

Most is mennek a harcok, mert voltak már koncertek, amiket nagy számban le kellett mondani az X-Faktor miatt. Ennek nyilván nem örülök, mert mindig az a legfontosabb, hogy a Sleppel zenéljünk, de valamit valamiért… Most is vannak éppen ilyen beszélgetések a forgatási időpontokról, és ahogy nézem a naptáramat, sokszor koncertekkel esnek egybe. De ez legyen életem legrosszabb időszaka, ennél sokkal rosszabb dolgok is vannak.

Költöznöd is kellett a műsor miatt, ugye?

Debrecenben élek, de most igen sokat leszek Pesten. A barátnőm miatt költöztem vidékre, ő ott él és dolgozik. Nagyon untuk már az ingázást, ezért én vállaltam be, hogy egy picit Debrecenben vagyok. Most változik a helyzet, de szerintem nem jelent majd gondot a kapcsolattartás, megszoktuk ezt.

A kedvesed továbbra is tabu marad a sajtóban?

Volt már velem az RTL-nél forgatáson, de jeleztem előre, hogy olyan útvonalon szeretnénk bemenni, ahol nem találkozunk újságírókkal. Így is lett, és így is fog maradni mindvégig. Szerintem az ismert emberek részéről nagyon ostoba és meggondolatlan lépés, amikor a családtagjaikat berángatják a reflektorfénybe. Én ilyet nem csinálok, nem mutogatom a barátnőmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik