Szórakozás

Színész Bob és Beck Zoli gyerekekkel rappel az integrációért

Horváth Kristóf, ismertebb nevén Színész Bob mindig kapható volt arra, hogy azoknak segítsen, akiknek kevesen segítenek.

A Közös Nevező Oktatási Program a szegregáció megszüntetéséért jött létre. Célja, hogy hidakat építsenek a társadalom különböző szegmenseit képviselő iskolák közt, írja a librarius.hu.

Horn Tamás kérte fel Színész Bobot, hogy csatlakozzon hozzájuk, aki egyrészt a magyar slam poetry egyik legismertebb alakja, másrészt pedig drámapedagógus. Kitalálták, hogy rapszámot csinálnak, persze nem azért, hogy a sztereotípiákat erősítsék, inkább azért, hogy összekössék a kellemest a hasznossal.

Színész Bobnak egyébként nem ez volt az első ilyen akciója:

A mostani dalt a budapesti Wesley János Általános Iskola, a felsődobszai Bárczay Gábor Általános Iskola és a pécsi Kovács Béla Általános Iskola diákjai közösen írták, illetve adták elő. Nem csak Horváth Kristóf csatlakozott a csapathoz, Beck Zoli, a 30Y frontembere is besegített.

Színész Bob leült a gyerekekkel és gyorsan megírták a szöveget, ami Horn szerint azért van, mert

amit Bob csinál, az három perc alatt megfog minden gyereket, legyen bármilyen származású vagy hátterű. Sok helyre hívják, mindenfélét csinál, de ahogy látom, missziója, hogy tehetségével és hitelességével minél több gyereken segítsen.

Így született meg a Halló, Lajos című rap.

Horn elmondta,

nagyon  jó hatással volt a gyerekekre ez a program, jobban tanulnak, kevesebb a hiányzás. 

Kiemelik, a tanároknak is nagy szerepe volt abban, hogy ez megvalósult.

És mielőtt még elfelejtem, itt a RAP.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik