Szórakozás
Czeizel Endre (Array)

Rendőrök vizsgálják Czeizel spermájának ügyét

24.hu
24.hu

2016. 05. 27. 07:12

Már két nyomozás van folyamatban a Czeizel Endre halála után nyilvánosságra került spermadonorügyben. Az alapügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Készenléti Rendőrség emberi test tiltott felhasználása miatt indította. Ezzel párhuzamosan az V. és XIII. kerületi ügyészségnél tett feljelentés alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztály életvédelmi osztálya is nyomozást kezdeményezett embrióval végezhető kutatás szabályainak megsértése ­miatt – írja a Blikk.

Amikor a leukémiában elhunyt tudós a spermáját szeretője, Dóra rendelkezésére bocsátotta, több bűncselekményt is elkövethetett. Sőt nemcsak ő, hanem az az intézmény is, amely tárolta a spermát, és a jogszabályokat felrúgva beültette azt. A rendőrség vizsgálja, hogy melyik klinikán, mikor került sor a két beültetésre. Hiszen kettő gyermeke született Czeizel Endrétől a fiatal hölgynek, s mindkettő mesterséges úton fogant. Mivel a neves genetikus házasságban élt, erre a magyar jogszabályok szerint nem kerülhetett volna sor. Felmerültek olyan információk is, mely szerint Czeizel maga végezte el a beavatkozásokat, de ha így is történt, ehhez valakinek biztosítania kellett a kórházi körülményeket, speciális gépeket, asszisztenciát.

Az ügy Czeizel Endre hagyatéki tárgyalásán robbant ki: az egyik dokumentumról, amely a gyermekek fogantatásával, születésével és anyaköny­veztetésével kapcsolatos mappában volt, kiderült, hogy okirat-hamisítás történt, mert egy idegen férfi neve került a papírokra, vagyis hamis néven végezték el az eljárást és a beavatkozást.

Czeizel szeretőjének ügyvédje, dr. Lichy József csak annyit közölt a lappal: tudomásuk van a folyamatban lévő eljárásokról, és mindenben együttműködnek a hatóságokkal.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.