Szórakozás

Czeizel Endrét két asszonya együtt temette el

24.hu
24.hu

2015. 09. 12. 07:40

Mint megírtuk, pénteken délután búcsúztatták a hosszan tartó betegség után 80 éves korában, egy hónappal ezelőtt elhunyt Czeizel Endrét az Óbudai temetőben. A temetésen több százan búcsúztatták némán az orvosprofesszort, köztük a genetikus felesége és fiatal szerelme, akitől titokban született gyermeke.

A tudós hamvait tartalmazó urna mellett a ravatalozóban felesége, Erzsébet asszony és három gyermeke, Barbara, Balázs, Gá­bor, valamint unokái ültek. A másik oldalon fiatal szerelme, Dóra – akitől két kisebb gyermeke született – a kis Andriskával érkezett a katolikus szertartásra. A Bors beszámolója szerint a két gyászoló asszony tisztes távolságot tartott egymástól, a legkisebb jelét sem adva a kettejük közti fe­szültségnek. A ravatalozóban a feleség és a szerető szemben álltak egymással az urna két oldalán, előbbi csöndes méltósággal, utóbbi mélységes tapintattal kezelte a kényes helyzetet.

Később a gyászolók a végső nyughely felé vették az irányt, melybe a hamvak mellett a genetikus DNS-ét rejtő urnát is elhelyezték. A család kifejezett kérése volt, hogy a megjelentek ne menjenek oda hozzájuk részvétet nyilvánítani.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.