Szórakozás
Nóci (Array)

Elítélte a bíróság Nócit

24.hu
24.hu

2016. 05. 10. 18:29

Jogerősen 1 év 6 hónap próbára bocsátásra ítélte a Debreceni Törvényszék Czifra Noémit. Az elsőfokú ítélethez képest enyhített a törvényszék, Nóci terhére nem bűncselekmény, csupán vétség róható fel – írja a Bors.

Mint ismert, a nem túl jó bőrben lévő egykori műsorvezetővel szemben 2012. decemberében ittas járművezetés vétségének gyanúja miatt rendőri intézkedés történt. A tévés jogsiját bevonták, az intézkedő rendőr azonban Nóci öntudatlan állapota miatt az erről szóló bevonó szelvényt nem adta át. Nóci pár nappal később felkeresett egy okmányirodát, ahol bejelentette, hogy elveszítette a jogosítványát. Nyilatkozata alapján az okmányiroda az állandó vezetői engedély megérkezéséig kiállított számára egy ideiglenes, majd egy végleges vezetői engedélyt.

A bíróság nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak azt, hogy Nóci tudott arról, hogy a vezetői okmányát bevonták, miként azt sem, hogy a vádlott a médiában napvilágot látott híradásokat látta volna. Az, hogy a vádlott az okmány bevonásáról a rendőrségtől a mai napig semmiféle értesítést nem kapott, a vádlottat nem mentesíti a felelősség alól. A másodfokú bíróság mindezek figyelembe vételével a vádlott esetében a szándékos elkövetés helyett a közokirat-hamisítás gondatlan elkövetését állapította meg. Az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vád alól bizonyítottság hiányában már korábban felmentette a bíróság.

Nóci az elsőfokú bírósági ítélet után azt nyilatkozta, hogy megérdemeltnek tartja a büntetését.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.