Szórakozás

Én, a Trumpbot

Az MIT kifejlesztett egy „mesterségesen intelligens” Dunald Trumpot, ami legalább akkora sületlenségeket írogat a Twitteren, mint az igazi.

A Wired UK a múlt héten írta meg, hogy az MIT kutatóinak sikerült kifejleszteniük egy mesterséges intelligenciát (MI), amely „többé-kevésbé ugyanazokat a sületlenségeket írogatja a Twitteren”, mint Donald Trump.

A weboldal szerint az amerikai egyetem számítástechnikával és mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatólaboratóriuma által létrehozott bot „kimondottan Trump-szerű” aranyköpésekkel rukkol elő – ráadásul teljesen önállóan, minden emberi segítség nélkül.

A botot a republikánus elnökaspiráns győzelmi beszédeinek és vitaátiratainak segítségével tréningezték. A kutatók szerint „alig pár órányi szöveg” elemzésére volt szüksége ahhoz, hogy, elsajátítsa Trump meglehetősen egyedi stílusát.

Az MI-t az HBO Last Week Tonight című műsorát vezető John Oliver egyik poénja nyomán @DeepDrumpf-nak nevezték el. Bradley Hayes fejlesztő a Wirednek nyilatkozva elmondta, a program nem egy előre összeállított frázisadatbázisból dolgozik, hanem az első betűtől az utolsóig maga írja a posztjait.

Nemrég egy hasonló projekt keretében Shakespeare stílusát próbálták utánozni. Hayesnek is ez a demó adta az ötletet, igaz, mint elismerte, neki könnyebb dolga volt, mert „Trump jóval egyszerűbben fogalmaz”, mint a világhírű angol drámaíró.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik