Szórakozás

Hien apjának még tíz évig kell bújkálnia a magyar hatóságok elől

Nguyen Tuan Anht 2011-ben tartóztatták le embercsempészet gyanújával. A vád szerint Hien édesapja és bűntársai a csempészést bűnszervezetben követték el. Ha bűnösnek találtják őket, akár 16 év börtönt is kaphatnak. A férfit azonban két éve nem látta az ügyvédje és egyetlen tárgyaláson sem jelenik meg. Az Interpol is körözi, ennek ellenére könnyen meglehet, hogy a legnagyobb nyugalomban éli az életét szülőhazájában, Vietnámban.

“Amivel vádolják, az Vietnamban, a szülőhazájában nem bűncselekmény. És bár nem vagyok nemzetközi jogász, tudtommal Vietnammal nincs is kiadatási szerződésünk” – árulta el a Borsnak az énekesnő apjának ügyvédje, dr. Tóth Éva.

A jogi képviselő azt is elmondta, hogy az ügy nincs nyomozati szakaszban, így elég kicsi a valószínűsége, hogy figyelik a hozzátartozókat. Hien tehát valószínűleg tartja a kapcsolatot édesapjával.

“Vietnami állampolgárokat, akiket érintene ez a cselekmény, akik alá tudnák támasztani, hogy kerültek Magyarországra, innen hogy kerültek ki, a bíróság nem hallgatott meg. Pedig érzésünk szerint ez a bizonyítás lényeges eleme lenne. Ügyfelem és az ismerősei vagy gazdasági társaságokon keresztül, vagy egyéb módon segítették az elhelyezésüket, megszervezték az itt-tartózkodásukat és továbbjutásukat. Ez egy utazási irodának megfelelő tevékenység” – részletezte az ügyvéd.

Mindezek mellett Nguyen Tuan Anh-nak még tíz évig bujkálnia kell, hogy elévüljön a büntetése és az elfogatóparancsot is visszavonják ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik