Szórakozás

Súlyos betegség miatt lettek kék-zöld foltjai egy tízéves kislánynak

A 34 éves anya egyetlen pillanatig sem gondolta, hogy a véraláfutások esetleg bajt jelezhetnek.

„Amikor először láttam a foltokat, azt hittem, azért néz ki így a lába, mert rosszalkodott. Arra gondoltam, biztos bunyóztak, vagy kergetőztek az ikertestvérével és az unokatestvérekkel a nagymamánál. Meg se fordult a fejemben, hogy aggódnom kellene”

-idézi a kislány 34 éves édesanyját, Samantha Purdyt a The Sun című brit bulvárlap. Az anya hozzátette, a biztonság kedvéért felhívta édesanyját, Lindát, hogy rákérdezzen látta-e a gyerekeket fogócskázni, vagy netalán verekedni. Miután Linda megnyugtatta, Samantha annyiban hagyta a véraláfutások kérdését.

Mikor néhány nappal később kislányán a foltok mellett, kiütések is megjelentek, óvatosságból úgy döntött, orvoshoz viszi a gyereket. Samantha azt mondja, bár ő a kiütésektől ijedt meg igazán, a körzeti orvost sokkal jobban aggasztották a kék-zöld foltok, ezért kórházba küldte Shannont.

Kép forrása: The Sun
Kép forrása: The Sun

„A kórház felé menet azt gondoltam, a legrosszabb esetben van egy skarlátja, vagy rubeolája. Nem kellemes, de meggyógyul majd. Egyszerűen nem voltam felkészülve arra, amit végül hallanom kellett.”

-mondja Samantha, aki elmondása szerint sokkot kapott, mikor közölték velük, hogy Shannonnak előrehaladott leukémiája van.

„A diagnóziskor a rákos sejtek a vérének 90 százalékában jelen voltak, így az orvosok azt javasolták, haladéktalanul kezdjük meg a kemoterápiás kezelést.”

Ennek már lassan egy éve, Shannon pedig még mindig küzd a betegség ellen. Édesanyja azt mondja, a leletei egyre jobbak, de a teljes gyógyulásig még hosszú út vár lányára, akinek nem csak ő, de testvérei is rengeteget segítenek. Shannon ikertestvére, Isobel még a haját is felajánlotta egy olyan szervezetnek, amely kifejezetten daganatos beteg gyermekeknek készít parókákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik