Szórakozás

Kizárhatják Freddie-t a Dalból?

Múlt vasárnap láthatták a nézők a Dal első elődöntőjének fordulóját, ahonnan hatan jutottak tovább a középdöntőbe. Az első helyen a Rising Starból ismert Fehérvári Gábor Alfréd azaz Freddie végzett, akinek produkcióját a zsűri igencsak felértékelte. Most az egyik stábtag azt állítja, hogy az énekes dalát az összeférhetetlenség miatt akár ki is zárhatják a versenyből, hiszen szerzője az a Szabó Zé, aki A Dal 2016 műsornak is a zenei háttérembere.

“Akár kizárás is fenyegetheti az érintett előadókat, hiszen őket szerződés köti a műsor kapcsán. Például a legnagyobb esélyesnél, Freddie-nél is összeférhetetlenség van! Ugye fura lenne, ha például valamelyik zsűritag, mondjuk Pierrot szerzeménye versenyezne, és azt értékelné a zsűri? Ez komoly összeférhetetlenség lenne. De az elhatárolódásnak minden olyan gyártásban részt vevő vezetőre, döntéshozóra is vonatkoznia kellene, akit a műsor fizet. Csakhogy Szabó Zé a produkció egyik zenei háttérembere, aki folyamatosan egyeztet a zsűrivel, döntéshozókkal. Számomra az is visszás volt, hogy Freddie dalának értékelésénél a zsűri többször méltatta a zeneszerzőt. Ráadásul a zsűriben csücsülő Zséda több dalának is Szabó Zé a szerzője!” – panaszolta a Blikknek a stábtag.

Szabó Zé viszont szánalmasnak nevezte a vádakat. “Kizárólag olyan egyeztetéseken voltam jelen, ahol a rám tartozó kérdésekről esett szó. Semmilyen kreatív döntésben nem veszek részt, a zsűrivel nem is találkozom. Én is, ahogy az összes versenyző, először a próbákon látom a produkciókat. Nem tartozom Freddie menedzsmentjéhez, csupán a versenydalt írtam neki. Úgy érzem, erős dalt írtam, ha valaki csak így tudja felvenni vele a versenyt, az szánalmas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik