Szórakozás

Soma szerint a kormány lépése felér egy hadüzenettel

Soma (Array)
Soma (Array)

Más ismert emberekhez hasonlóan Soma is közösségi oldalán fejtette ki véleményét Kövér László és Ákos nyilatkozata, majd pedig a kormány kontra Telekom-ügy kapcsán kirobbant, női egyenjogúságot is boncolgató témakörben.

A Mamagésa hosszas bejegyzésben fejtegeti a nők eddigi történelmén keresztül a mai törekvéseket, és leszögezi, szerinte “a patriarchális szemlélet mellett való voksolás a bölcsesség és az alázat teljes hiányáról szól.”

Összegezve a mondandómat: csakis az egyenjogúságban hiszek, abban, hogy munkához, szabadsághoz, tanuláshoz, a gyermekek fölneveléséhez, stb…egyenlő jogaink vannak. És igen, nyilván mi szülünk, szoptatunk, de ezen kívül minden lehet közös, hiszen jó esetben ez egy közös vállalás, közösen kell csinálni, amiben mindig az egyénre szabva lenne optimális, hogy megbeszéljék egymás között a felek az adott igényeket, szükségleteket.

Nincs két egyforma ujjlenyomat, nincs két egyforma lelki mintázat. Egyéniek vagyunk, és ha kilépünk a társadalmi szerepekből és klisékből, és képesek vagyunk egymással (mindenek előtt magunkkal) a lélektől-lélekig való kommunikációra, akkor ez működhet a szűkre szabott előre megírt szerepjátékok nélkül is. Csak hát igen, ehhez fel kellene nőni – de ezt nem lehet sürgetni, legfeljebb segíteni”

– írja többek közt Soma, akinek posztja máris sok hozzászólót és megosztót vonzott a Facebookon.

Az a lépés, amit ma megtett a kormány, miszerint az összes minisztérium visszamondta a Telekom mobil előfizetését, felér…

Szerző: Soma Mamagesa2015. december 17.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik