Szórakozás
bill cosby (bill cosby, )

Bill Cosby visszaperel hét nőt, akik szexuális zaklatással vádolják

24.hu
24.hu

2015. 12. 15. 11:27

Rágalmazás miatt ellenkeresetet nyújtott be Bill Cosby amerikai komikus hét nő ellen, akik szerinte hazudtak, amikor szexuális zaklatással vádolták meg őt.

A kereset szerint a nők befeketítették Bill Cosby “tiszteletre méltó örökségét és jó hírnevét” a szexuális zaklatás vádjával. A hét nő 2014 decemberében vádolta meg először nyilvánosan a 78 éves komikust becsületsértéssel és bántalmazással. Cosby ügyvédje által a bíróságra hétfőn benyújtott papírok szerint

a hét nő “megalapozatlan vádaskodással”,  “szándékosan és rosszindulatúan” indított hadjáratot a komikus lejáratására. Cosby határozatlan összegű pénzbeli jóvátételt követel.

Több mint 50 nő lépett elő nemi erőszak vádjával a hírességgel szemben, aki az 1980-as években futó The Cosby Show című tévéműsorral vált ismertté. A nők állítása szerint Bill Cosby alkohollal vagy droggal kábította el áldozatait, mielőtt szexuálisan zaklatta volna őket.

A komikus, aki ellen hivatalosan még sosem emeltek vádat az ügyben, többször is nyilvánosan tagadta, hogy bárki ellen szexuális erőszakot követett el volna. Az állítólagos esetek legtöbbje évtizedekkel ezelőtt történt.

A nős, valamikor ötgyerekes (egyik fiát 1997-ben egy rabló agyonlőtte) színész-író-producer-zenész-aktivista, akinek imázsában kulcselem a családközpontúság, hosszú pályafutása során négy Emmy- és kilenc Grammy-díjat kapott. 2002-ben George W. Bush Elnöki Szabadságéremmel tüntette ki.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.