Szórakozás

Got Talent: Digitálisan graffitiző szerelmespár lehet a szombati adás nagy durranása

Újabb különleges összművészeti produkció érkezik a Hungary’s Got Talent színpadára.

A Bandart, vagyis Lengyel Katalin és Tóth Zs. Szabolcs nemcsak a színpadon, de a magánéletben is egy párt alkotnak. RTL Klubos debütálásuk előtt a 24.hu-nak meséltek.

“2012-ban egy összművészeti fesztiválon Szlovákiában találkoztunk először. Megláttam Szabit, aki épp egy ismerősömmel beszélgetett és nagyon megtetszett nekem. Vettem egy nagy levegőt és odamentem hozzájuk beszélgetni. Rámosolyogtunk egymásra és rögtön éreztem, hogy a vonzalom kölcsönös. Sokáig beszélgettünk aznap, nem engedtük el egymást. Ez azóta is így van” – kezdi Kata.

“A vonzalom mellett az az érzés volt még erős, hogy ebből valami különleges lesz. Meg is változott azóta mindkettőnk élete minden tekintetben. A lehető legjobb értelemben” – tette hozzá Szabi, majd azt is elárulták kapcsolatuk előnyként, vagy hátrányként van jelen a közös munka során.

RTL Klub
RTL Klub

“Nagyon jól működünk együtt a színpadon. Nekünk kifejezetten előny, hogy egy pár vagyunk, hiszen a darabjainkban fontos, hogy egymásra legyünk hangolva. Tudjuk és érezzük egymás rezdüléseit, gondolatait. Sokan kérdezik, hogy nem megyünk-e egymás agyára, hiszen éjjel-nappal együtt vagyunk? Nem mondom, tudunk összeszólalkozni, de ez a tűz is inspirálóan hat az alkotásban. Mivel szeretünk együtt lenni, közösek a céljaink mind a munkában, mind az életben, ezért ezt egy nagy ajándéknak éljük meg az élettől” – mondta Kata. A pár arról is mesélt, nemrég Skóciában is inspirálódhattak.

“Ahogy eldöntöttük, hogy együtt szeretnénk dolgozni, azonnal jött is egy lehetőség. Skóciában kerestek kifejezetten fiatal alkotókat, azzal a céllal, hogy egy új produkciót hozzanak létre. Jelentkeztünk, megtetszett nekik a projekt ötletünk és kiválasztottak bennünket. Összesen három hetet töltöttünk Glasgow-ban, nagyon intenzív volt a folyamat, sok frusztrációval és feszültséggel, ahogy ez ilyenkor lenni szokott, de végül minden jól alakult. Öt különböző szakterületről érkező mentorunk volt, aki a szakértelmével segítette a munkánkat. A mai napig hálásak vagyunk nekik” – árulta el Szabolcs. A műfajok ötvözéséről, a formáció létrejöttéről pedig Kata mesélt nekünk.

RTL Klub
RTL Klub

“Szabi először programozást, majd a képzőn média művészetet tanult, én pedig Ausztriában táncművészeti egyetemen végeztem. A skót ösztöndíjra utcaművészeti témában vártak ötleteket. Sokat gondolkodtunk, hogy mi is az, ami a legközelebb áll hozzánk ebben a témában. A graffiti mellett döntöttünk, ami végül tökéletesnek bizonyult. Összetettük, amihez értünk, így lett a darab élőben készített rajz és tánc ötvözete. Az előadásban Szabi egy digitális rajztáblán rajzol, amit egy projektor segítségével a falra vetít. Valójában fénnyel rajzol rám és körém, olyan mintha egy mesekönyv elevenedne meg. A darab egy lány jellemfejlődését mutatja be graffitik segítségével” – meséli Kata az egyedi produkcióról. Arra, hogy mit várnak a Got Talentben való szerepléstől, Szabolcs válaszolt.

“Új számunkra ez a közeg, kíváncsiak vagyunk, mit tudunk tanulni, milyen új élménnyel tudjuk gazdagítani az eszköztárunkat. Szeretjük a kihívásokat, mindig új technikai kütyüket próbálunk ki, hogy minél izgalmasabb vizualitást hozzunk létre, értékes mondanivalóval, ami a nézőt érzelmileg és gondolatilag is megérinti. Épp emiatt a jövőben szeretnénk nagyobb produkciókat létrehozni szélesebb közönség számára, amibe majd bevonnánk még több tehetséges fiatalt, hogy együtt valami egészen rendkívülit alkossunk. Reméljük, hogy a HGT ehhez új kapukat nyit majd meg számunkra”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik