Szórakozás

Robin Williams nem depresszió miatt lett öngyilkos

Robin-Williams(650x433).jpg (robin williams)
Robin-Williams(650x433).jpg (robin williams)

Több mint egy évvel férje elvesztése után nyilatkozott először Susan Schneider, a tavaly augusztusban öngyilkosságot elkövető Robin Williams felesége. A gyászoló asszony ez idáig egyszer sem beszélt a komikus haláláról, most mégis úgy döntött, itt az ideje pontot tenni a találgatások végére. Szerinte hamisak azok az állítások, amelyek szerint a színész súlyos depressziója miatt végzett magával.

“Nem a depressziója végzett Robinnal. A depresszió mondhatni a legkisebb volt az ötven tünet közül. (…) Azzal töltöttem az elmúlt évet, hogy megpróbáljam megtudni, mi ölte meg Robint. Ahhoz, hogy megértsük mivel küzdöttünk, mi volt a lövészárokban, az egyik orvos azt mondta, Robin nagyon is a tudatában volt, hogy elveszti az eszét és már semmit sem tehet ellene” – nyilatkozta Susan a People magazin friss cikkében.

Haláláig szorongásokkal, hallucinációkkal küzdött

Williams a gyakran félrediagnosztizált DLB, az elbutulás második leggyakoribb formájában szenvedett. Ennek következtében Alzheimer-kórra jellemző elváltozások is kialakulhatnak az agyban, amely hallucinációkat és a mozgásbeli képességek gyengülését okozza. Susan szerint férje egészen haláláig szorongásokkal, hallucinációkkal küzdött. A világsztár a halála előtti hónapokban hirtelen jött bénító szorongásokat, izommerevséget, hallucinációkat élt át, azt képzelve, hogy betört a feje.

“Ez egy kivételes eset volt és imádkozom Istenhez, hogy ezek után mindenki számára ismertebbé váljon ez a betegség. Azok számára, akik szenvednek, és azok számára is, akiknek hozzátartozóként kell megküzdeniük vele” – tette hozzá Susan, aki 2011-ben házasodott össze a hírességgel.

Robin Williams lányának is hosszú idő kellett ahhoz, hogy apja halála után kiálljon a nyilvánosság elé. Zelda Williams szeptemberben egy hosszú megható posztban írt a gyászról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik