Robin Williams (robin williams, )
Szórakozás

Öngyilkos lehetett Robin Williams

Súlyosan depressziós volt a hatvanhárom éves korában elhunyt komikus-színész. A hatóságok közlése szerint halálát fulladás okozta.

Hírügynökségi jelentések szerint a világhírű színész észak-kaliforniai otthonában – helyi idő szerint hétfőn – feltehetőleg öngyilkosságot követett el. A helyi hatóságok közlése szerint Robin Williams halálát fulladás okozhatta, a vizsgálat azonban még folyamatban van.

Az elmúlt években a színész komoly alkoholproblémákkal küzdött – írja az MTI. Ezt 2006-ban nyilvánosan is elismerte, és kezelésnek vetette alá magát. Legutóbb júliusban érkezett hír arról, hogy egy szenvedélybetegségekkel foglalkozó terápiás klinikára vonult be, folytatva korábban megkezdett elvonókúráját.


Fotó: Europress 

A színész szóvivője ugyanakkor keddre virradóan a dpa német hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy Williams depresszióban szenvedett. “Bizonyos idő óta a depresszió ellen harcolt” – jelentette ki Mara Buxbaun, aki tragikus és hirtelen veszteségről beszélt.

Felesége, Susan Schneider közleményében ez áll: „Ezen a reggelen elveszítettem a férjemet, a legjobb barátomat, és a szívem is megszakadt. A család nevében mindenkit kérünk, hogy tartsa tiszteletben ezt a gyászt, és reméljük, hogy a világ a halála helyett inkább arra a számtalan pillanatra fog emlékezni, amikor emberek millióinak szerzett örömet.”

Robin Williams 1951. július 21-én született Chicagóban. Egyedüli gyerekként nőtt fel, így sokszor azzal szórakozott, hogy komédiásokat utánzott. Fiatal kora óta kitűnt gyors és pergő humorával.

Széles vásznon először a Popeye című filmben lépett fel 1980-ban, majd drámai oldalát csillogtatta meg 1982-ben, a Garp szerint a világban Glenn Close oldalán. Csillaga akkor emelkedett a legmagasabbra, amikor a Jó reggelt, Vietnam!-ban lemezlovast alakított.

Williams a családjával 1998-ban
Fotó: Europress/Vince Bucci 

Ekkor kapta meg első Oscar-jelölését is. A 80-as évek végén és a 90-es évek elején olyan sikeres filmekben szerepelt, mint a Holt költők társasága, az Ébredések – Robert De Niro oldalán – vagy a Halászkirály legendája.

Williams 1998-ban kapott Oscar-díjat a Good Will Hunting című filmben nyújtott alakításáért mellékszereplőként, de főszereplőként is többször jelölték őt a díjra. A Golden Globe-díj többszörös kitüntetettje volt. Legutóbb A nagy nap, A komornyik és az Eszementek című filmekben volt látható.

Ajánlott videó