Szórakozás

Sam Smith: Nagy dolog számomra, hogy olyan országokban is veszik a lemezeimet, ahol meleg férfiakat ölnek meg

Sam Smith a Grammyn (grammy, sam smith,)
Sam Smith a Grammyn (grammy, sam smith,)

A 23 éves angol énekes büszke homoszexualitására és arra, hogy mindig is nyíltan vállalta érzéseit. Sam Smith, aki a hamarosan mozikba kerülő Spectre: A Fantom visszatér című Bond film zenéjét is énekli, a dalain keresztül szeretné megváltoztatni az emberek gondolkodását.

“10 éves koromban vallottam be a másságomat és semmi nincs az életben, amire büszkébb lennék. Ugyanakkor nem akarom, hogy a zenéim csak egyfajta közösséget szólítsanak meg, azt szeretném, ha mindenki megtalálná a varázsát. Szeretném, ha a melegek és a heterók egyaránt elfogadnák azt, amikor a férfiakhoz fűződő viszonyomról énekelek, éppen úgy, ahogy én is képes vagyok elfogadni, amikor Stevie Wonder vagy John Legend a nőkről énekel” – mondta a brit srác a NME-nek, majd elmondta, hatalmas eredmény számára, hogy a kevésbé elfogadó országokban is szeretik őt.

“Szeretnék az az ember lenni a meleg közösségben, aki szót emel a meleg férfiakért. Olyan országokban adok el lemezeket, ahol meleg férfiakat ölnek meg. Ez azért nagy dolog számomra, mert talán megtörténhet, hogy valaki, aki kézbe veszi a lemezemet, rájön, hogy én magam is meleg vagyok, és esetleg megváltozik a véleménye.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik