Szórakozás

Rékasi Károly alig látja Pikali Gerdát

Rékasi Károly egy napra szabadságot kért és kapott attól a rehabilitációs intézettől, ahol már hetek óta segítenek neki a súlyos motorbalesetéből való felépülésben. Szépen halad a gyógyulása, ezért az egyébként rendkívül szigorú orvosa minden gond nélkül elengedte egy szerdai sajtótájékoztatóra.

A színész az újságírókkal való fűszernövények és virá­gok ültetése közben a hobbikertekben való kertészkedés öröméről mesélt a jelenlévőknek. Valamint a kezelésekről is részletesen beszámolt.

Tíz kilóval többet terhelhet

“Szeptember 30-án kezdődött a rehabilitáció, akkor meghatározták, hogy milyen körülmények között közlekedhetem és élhetek, amíg meg nem gyógyulok. Ezek a feltételek lényegesen szigorúbbak voltak, mint a Honvédkórházból elbocsájtó orvosaim feltételei. Múlt hét óta plusz tíz kilóval terhelhetem a sérült lábamat, ami óriási ajándék. Majd akkor hagyhatom el az intézetet a doktornő szerint, amikor mindkét mankóm nélkül, emberhez méltó tempóban tudok közlekedni” – mondta a 24.hu-nak Rékasi Károly.

Fotó: Fitohorm
Fotó: Fitohorm

Hétvégente találkozik a családjával

A Barátok köztben Barta Zsoltot alakító színész megerősítette, hogy bár egyszer már eldobhatta a mankóit, most újra ezekkel kényszerül közlekedni.

“Természetesen kudarcként élem meg, hogy most újra mankóval kell járnom. De nem szabad elfelejteni, hogy két ág fut. Az egyik az orvosok álláspontja, akik soha egy szóval nem mondták nekem, hogy eldobhatom a mankót, meg Rékasi álláspontja, aki elképzelte, hogy nem kell már neki mankó. Ezt én találtam ki magamnak. Visszalépés Rékasi elképzeléseihez képest, de az orvosaim álláspontjához képest nem. Kaptam is fejmosást tőlük rendesen. A rehabilitációs központban töltöm a napjaimat, azon dolgozunk, hogy meggyógyuljak. Jelenleg a magánéletem szenved leginkább hiányosságot. Péntek délután érnek véget a kezelések, akkor kocsiba ugrom és indulok Budapestre. Hétvégén együtt lehetek Gerdával és a fiammal, akik rendkívül fontosak, hogy vannak az én életemben. Hétfőn reggel már megint a vidéki város rehabilitációs intézetében vagyok” – árulta el a 24.hu-nak Rékasi, aki nagyon hálás a munkáltatói rugalmasságáért.

Nem marad munka nélkül

“Még nem tudom, hogy mikor fogok tudni visszatérni a munkába. Ehhez kell a színház és a stúdió eddig is tapasztalt és ezutánra is ígért rendkívül nagyfokú segítsége. Ők tényleg mindent attól tesznek függővé, hogy mikorra gyógyulok meg, mert számukra is az a fontos, hogy Rékasi ne most tudjon megcsinálni egy előadást meg egy forgatási napot, hanem hogy Rékasira hosszú távon lehessen tervezni. Ehhez pedig meg kell gyógyulnom” – tette hozzá a színész.

Fotó: Fitohorm
Fotó: Fitohorm

Ajánlott videó

Olvasói sztorik