Szórakozás

Varnus Xavér nem hagyta szó nélkül Havas trágár véleményét

Tovább gyűrűzik a Heti Hetesből kollégái miatt távozó Varnus Xavér nagy port kavaró ügye. Mint már mi is megírtuk, az orgonaművész két “vállalhatatlan szellemi mocsarat képviselő” kollégája miatt hagyta ott a műsort, akiket a mai Bors Para-Kovács Imreként és Hajdú Steve-ként azonosított.

A beszólások miatt kilépő rendszeres szereplő távozására azonban a lap kérésére Havas Henrik is reagált, ráadásul nem éppen szofisztikált stílusban. A “Ki a f…t érdekel, hogy Varnus Xavérnak mi a véleménye a Heti Hetesről?” megjegyzésre maga Varnus is felkaphatta a fejét, és – többek közt – Facebook-oldalán is kifejtette véleményét a történtekkel kapcsolatban.

“…Nem a sajtó nyilvánosságának írtam döntésemről, hogy elhagyom a Heti Hetest, hanem a Facebookon osztottam meg, ismerőseim körében. Ha bármelyikük ezt a sajtó elé tárta, lelke rajta. Havas Henrik úr soha nem volt sem barátom, sem pedig Facebook-kapcsolatom, életünkben talán háromszor találkoztunk, és soha nem bántottuk egymást. Nehezen értem meg, miért érzi most úgy, hogy neki kell sajátos stílusban válaszolnia egy nem számára írott levélre, amelyben nem sértettem meg senkit személyre szabva, csupán tudattam barátaimmal, hogy rossz villamosra szálltam, időben észrevettem, s leugrottam róla. Ha valaki elolvassa eredeti Facebook-posztomat, láthatja, hogy ennél diplomatikusabban még az angol külügyminiszter sem fogalmazhatott volna.

S talán lehet valami igazsága e döntésemnek, ha Ónodi György, a műsor főszerkesztője ezt az üzenetet küldte nekem: “Minden szavaddal egyetértek! Te egy olyan értéket képviseltél a műsorban, mint Gregor József, Kern András, Alföldi Róbert, Haumann Péter, vagy Friderikusz Sándor. Büszke vagyok, hogy közel engedtél magadhoz!” Úriemberként köszöntünk el egymástól egy olyan közegben, amelyben már alig vannak urak s emberek. Hiszen akár másnak a hivatásán nyilvánosan gúnyolódni, akár egy szűkebb körnek szóló levelet nyilvánosságra hozni, akár pedig egy másnak szóló levélre nyilvánosan, trágárkodva válaszolni nem éppen gentleman-like viselkedés…” – írja az orgonaművész, akinek teljes bejegyzését IDE kattintva tudja elolvasni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik