Szórakozás

Bill Cosby bedrogozta a nőket szex előtt

A híres komikus beismerte, hogy drogot adott egy lakására felcsalt nőnek, hogy közösülhessen vele. Több áldozat is jelentkezett.

Bill Cosby elismerte, hogy szex előtt nyugtatókat adott nőknek azzal a szándékkal, hogy könnyebben megszerezhesse őket – derül ki most nyilvánosságra került korábbi bírósági dokumentumokból. A BBC szerint az amerikai szórakoztatóipar egyik legjelentősebb alakja, az amerikai televíziós sorozatok első fekete sztárja legalább egy esetben egy Quaaludes nevű bódító szert adott valakinek, majd szexuális kapcsolatot létesített vele. Ugyanakkor hozzátette: áldozata tisztában volt vele, hogy drogot fogyaszt.

A 2006-ban tárgyalt ügyben érintett nő állítólag jó ismeretségben volt Cosbyval. A nemi erőszak napján a lakásba felcsalt áldozat idegességre panaszkodott, mire a színész három pirulát adott neki. Azt állította, hogy azok gyógynövényből készült enyhe nyugtatók, ám a valóságban a szer az imént említett Quaaludes volt, amitől nő gyakorlatilag elájult. A később hiányos öltözetben ébredő sértett feljelentést tett, a színész akkor be is ismerte, hogy bedrogozta. Cosby azonban végig azt állította, hogy a szex közös megegyezésen alapult. Az ügy megegyezéssel zárult, ám a hírességnek most ismét bíróság előtt kell felelnie.

Cosbyt már tavaly novemberben tizenhat nő azzal vádolta meg, hogy szexuálisan zaklatta őket, közülük tizenketten azt mondták, hogy partydrogot használt elkábításukhoz. Az esetek zöme két-három évtizedre, sőt van, amely ötven évre nyúlik vissza. Az ügy megtörte a visszatérésre készülő komikus karrierjét, jelenleg több folyamatban lévő projektje is kényszerpihenőn van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik