Nagyvilág

Tucatnyinál több nő vádolja nemi erőszakkal Bill Cosbyt

Az amerikai komikus nem válaszol a vádakra.

A 77 éves Bill Cosby az amerikai szórakoztatóipar egyik legjelentősebb alakja, az amerikai televíziós sorozatok első fekete sztárja. Most tizenhat nő azzal vádolja, hogy szexuálisan zaklatta őket, közülük tizenketten azt állítják, hogy partydrogot használt elkábításukhoz. Az esetek zöme két-három évtizedre, sőt van, amely ötven évre nyúlik vissza.

Vádat eddig nem emeltek Cosby ellen, noha 2005-ben feljelentették, de fizikai bizonyíték hiányában ejtették az ügyet. A nő ugyanakkor polgári peres eljárást is indított a sztár ellen, azt állítva,hogy 13 olyan nőt gyűjtött össze, akik hajlandóak tanúskodni ellene, de végül peren kívül megállapodtak, ennek részleteiről nem tudni.

A vádakról beszámoló The Washington Post azzal magyarázza, hogy újra felszínre törtek a Cosby elleni vádak, hogy megváltozott a társadalom hozzáállása, már kevésbé kell attól tartani, hogy velük szemben a hatóságok inkább az ünnepelt sztárnak hisznek. Cosby ügyvédjei viszont cáfolják az állításokat.

Cosby a visszatérésre készült, de a botrány miatt az NBC társaság és a Netflix is elhalasztotta vele kapcsolatos terveit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik