Szórakozás

Évekig húzódhat Demcsákék bírósági ügye

Demcsák Zsuzsa szerint súlyos eljárásjogi hibák és önellentmondás, exe szerint viszont csak formai hiányosságok miatt indul új eljárás.

Ahogyan tegnap már megírtuk, új eljárás lefolytatására kötelezték az elsőfokú bíróságot, a korábbi felmentő ítéletet pedig hatályon kívül helyezték Demcsák Zsuzsa és férje, Kiss József ügyében. A férfit rongálással, lopással és súlyos testi sértés kísérletével vádolta meg előzőleg a Mokka műsorvezetője, az ügy az ő feljelentése alapján indult. Januárban első fokon felmentették, ám most újra bizonyítania kell.

“Az ügyvédem is felhívta a figyelmem, hogy az elsőfokú ítéletben formai hibák, hiányosságok vannak, így számítottunk arra, hogy visszakerülhet első fokra az ügy. Ennek csak azért nem örülök, mert így hozzávetőlegesen újabb két évet kell majd várni addig, míg elindulhatnak azok a büntetőügyek, amelyekben én tettem feljelentést. Ezek jószerével az ellenem folyó eljárás kapcsán merültek fel, de a jogszabályok szerint amíg nem születik jogerős ítélet az ügyemben, az általam kezdeményezett feljelentésekkel nem foglalkozik a hatóság, azaz nyomozás nem indul” – mondta a Borsnak Kiss József, volt párja azonban más ítéletre számít.

“Az első fok döntését ízekre szedték másodfokon. Súlyos eljárásjogi hibák, önellentmondás miatt a másodfokú bíróság hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, és új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot. Tehát újból le kell folytatni az eljárást, mert egyetlen pontja sem jó. Hangsúlyozom, ez nem magánvádas eljárás, az ügyészségnek kell kérdéseket feltennie, nem nekem. Az biztos, a mostani döntés okán nem fogok diadalt ülni, ahogy azt a volt férjem tette az első fok kihirdetésénél. Bosszút sem esküszöm, bosszúhadjáratot sem folytatok, ahogy azt ő teszi. A gyerekekkel kapcsolatban természetesen minden megállapodást betartok, mint eddig is mindig, és a nyári szünetet is rendeztük” – kommentálta a lapnak Demcsák Zsuzsa, aki egyébként nem ment el a tárgyalásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik