Szórakozás

Damu zárkatársa: Roland gyakran dicsekedett, mit tett Palácsikkal

A börtönviselt színész benti életéről rántotta le a leplet az a férfi, akivel Damu nemrég még együtt raboskodott.

Roland, te is tudod, meg én is, hogy a könyvedben hazudsz. Dehogy vagy ártatlan, hiszen a zárkában sokszor büszkén dicsekedtél vele, mit tettél Palácsik Tímeával” – olvashatóak a Storyban Ritz Mihály, Damu Roland egykori zárkatársának szavai. A csalásért elítélt férfi elámult a színész könyvét olvasva, az ő emlékei szerint ugyanis Damu a börtönben gyakran eldicsekedett azzal, hogy bántalmazta Vajna Timit, de agresszív kirohanásait is megemlíti.

“Néha kényszeresen mesélt arról, mit tett Tímeával. Fogadkozott, ha kikerül, megtalálja a módját, hogy megbosszulja, amiért a nő börtönbe juttatta őt. (…) Amikor az első pofont kapta a lány, rázuhant a kanapéra. Feltápászkodott, és sírva könyörgött, hogy ne bántsa. De Damut ez nem hatotta meg. Jött a következő és a következő pofon…” – meséli a volt zárkatárs, aki szerint nem volt könnyű Damuval együtt élni.

“Örökké a cipőjét tisztogatta, de az alapvető higiéniára már nem adott. Együtt dolgoztunk a konyhán, és munka után mindig lezuhanyozhattunk, ő azonban ezt nem tette meg. A szűk zárkában elviselhetetlen szag volt. A ruháit sem mosta ki, az ágy alatt tárolta a szennyesét. (…) Azt követelte, hogy Művész úrnak szólítsam, ahogy szerinte a kinti világban is mindenki hívta” – emlékezett a férfi, aki azt állítja, előfordult, hogy Damu a konyhán késsel a kezében ugrott neki, és gyakran rajta töltötte ki a mérgét.

A teljes interjút a Story ma megjelent, legfrissebb számában tudja elolvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik