Szórakozás

Na ki az, aki az anyját is eladja húsz forintért?

Nevezhetnénk önéletrajzi műnek is, de sokkal inkább egy (ex)alkoholista hőbörgése lett belőle. Tény, hogy a nehezebb körülmények közül érkező gyerekek nagyobb hátrányból indulnak, mint kortársaik, de elég kellemetlen mindent erre kenni.

Hol van az megírva, hogy ha anyád alkoholista volt, akkor neked is annak kell lenned?

Damu sanyarú sorsáért anyját hibáztatja, sőt odáig is elmegy, hogy az anyja által, a kert végében, orálisan kielégített férfi (aki nem az apa, nyilván) látványát taglalja könyvében és majd’ minden fejezet végén elküldi az anyját melegebb éghajlatra.Apjáról próbál homályosabb képet festeni, a nagyszülőket egyenesen imádja, csak az anyját kutyázza orrba-szájba. Elmondása alapján valóban nem lehetett könnyű így felnőni, de én a végére megsajnáltam szegény asszonyt. Hiába volt alkoholista és gyógyszerfüggő, csalta meg az apját, úgy érzem Damu nagyon messzire ment. 

Szomorú gyermekkorát balhés kamaszévei követték, itt kezdődött a csajozás.Első szexuális élményének leírása annyira érzékletes, hogy egy nappal később is pörög a szemeim előtt, de szegény lány védelmére legyen szólva, akkoriban a szőr volt a divat.

Igyekszik színházi és szinkron éveit előtérbe helyezni, de azért mégis csak a Jóban Rosszban című sorozatból ismerte meg Magyarország népe, így röviden arra is kitér.

Véleménye szerint a TV2 a bajban magára hagyta, csak az ügyeletes rosszfiú (inkább bohóc) szerepére alkalmazták és mikor már nem kellett, eldobták. Na a TV2 sem köszöni meg Damunak a leírt sorokat.

A könyvben megjelenő nők eszközként vannak használva, csak úgy mint Damu életében, gyakorlatilag mindegyik azt erősíti, hogy ő volt az élet császára, kisujjat sem kellett mozdítania soha.A művészbejáróban fürtökben várakozó hölgyek és a kocsmákban felszedett nők között kiemelt szerepet kap Vajna (Palácsik) Tímea.

Legyünk őszinték, ha arra vetemedik bárki, hogy elolvassa a könyvet, akkor az kilencvenkilenc százalékban Palácsik miatt teszi majd.Személyes sajnálatomra csak néhány oldal jutott a sztorinak és abban is a lényeg az, hogy csak egy erőszakos, törtető, hazudozó, elítélt, pénzre éhes fiatal lány volt Timi.Természetesen megérdemelte az a “néhány” pofont, sőt kiprovokálta magának, így Damu ártatlanságát csak a hülye nem veszi észre. Meg nyilván az a jogrendszer, ami másodfokon négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte.

Őszintén sajnálok minden szereplőt, akit megnevezett a könyvben Damu Roland, de őket biztos, hogy boldoggá teszi a tudat, hogy mindez már csak a múlt és hogy a sajátos szemszögből tálalt történetüket valószínűleg rajtam kívül igencsak kevesen fogják olvasni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik