Szórakozás

A VIP-beteg Havas Henrik belekötött az egészségügybe

Havas igazságtalannak tartja, hogy ő napi 32 ezer forintért sokkal jobb ellátásban részesül, mint az átlagemberek.

Decemberben volt két éve, hogy Havas Henriket vastagbélrákkal műtötték. Az onkológus professzor szerint megúszta a dolgot, de rendszeresen jár kontrollra és más betegségekkel is küzd, ezért gyakran találkozik a magyar egészségüggyel.

“Az utolsó pillanatban műtöttek meg. Ugyan cukorbeteg lettem, mert a hasnyálmirigyem egy részét is eltávolították, de fegyelmezett vagyok. Reggel, este inzulint adok magamnak, rendesen mérem a mérnivalót. Ezekkel együtt tudok élni. Azzal viszont már nehezebb, hogy látom azt a rengeteg embert, akik órákig várnak az ellátásra a kórházakban. Rossz érzés. Nem jó VIP-betegnek lenni! Milyen igazságtalan, hogy én napi 32 ezer forintért, egyedül, egy luxusszobában gyógyultam, ahol még az orvosok is az ágyamhoz jöttek, mások meg órákat várnak, és még hálapénzt is kell fizetniük” – modnta a Borsnak adott interjújában Havas, akinek arra a felvetésre is volt válasza, hogy nem kötelező VIP-betegnek lenni.

“Jaj, de jópofa! Akkor ne menjek repülővel se, hanem ússzam át az óceánt, aztán gyalogoljak? Hát ez butaság! Nézze, aki megteheti, magánfogorvoshoz megy, aki nem, az kénytelen a tömegellátásban részt venni. A különbséget érezni lehet. Én szeretek például kényelmes, biztonságos autóban ülni, de jártam kis Polskival és Trabanttal is, amikor csak arra volt lehetőségem. Így vagyok ezzel is” – tette hozzá a műsorvezető, aki azt állítja, hogy 1990-ben maga ajánlotta a KDNP-nek a vasárnapi boltbezárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik