Szórakozás

Fásy Ádám tagadja a vádakat

A bíróság elsőfokon milliós pénzbírságra és 10 hónap elzárásra büntette két évre felfüggesztve, Fásy mégis a felmentésben bízik.

Tegnap ítélet született a több közéleti szereplőt is érintő, évek óta húzódó őssejt perben. Az őssejtbotrány mind a kilenc gyanúsítottját felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék. Köztük volt Fásy Ádám is, akit 10 hónap elzárásra büntettek két évre felfüggesztve, valamint 7 millió forint megfizetésére kötelezték. Fásy szerint érdemtelenül.

“Amikor a fiam rákos beteg volt és meghalt, akkor én megfogadtam, hogy minden olyan dologban ami a betegeket segíti, benne vagyok. Így keveredtem ebbe is bele. (…) Nem megsértve a bíróságot, mert biztos ők úgy látták, hogy nekem súlyos és kemény szerepem volt ebben az egész dologban, én ezt tagadom. Végigülte a doktor úr is a tárgyalást, senki nem ismert, senkitől nem vettem fel pénzt, senkit nem vittem oda. Tagja voltam egy társaságnak, de nem voltam befektető” – mondta a Mokkában Fásy Ádám, akinek állítólag nem volt döntési lehetősége a vállalkozásban.

A mulatós zenész a műsorban hozzátette: csak a klinika bezárása után jutott tudomására, hogy mik zajlottak a cégnél. Ennek ellenére nem érzi úgy, hogy a társai csőbe húzták volna, mert szerinte ők is jó szándékkal végezték a dolgukat.

Fásy és a többi vádlott felmentésért fellebbeztek, Dr. Strasser Tibor ügyvéd számításai szerint legkorábban 2017-ben lesz másodfokú ítélet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik