Szórakozás

Stohléknak fizet a büntetés-végrehajtás

Lezárult Stohl András és Szalai Vivien pere, amelyet jó hírnév megsértése miatt indított ellenük a bv.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága már akkor pert fontolgatott Stohl András, és börtönéveiről szóló könyvének szerzője, Szalai Vivien ellen 2012-ben, amikor még csak néhány részlet látott napvilágot a Börtönpokolból. Aztán a bv valóban polgári és büntetőeljárást kezdeményezett ellenük, házkutatást is tartottak az otthonukban. A jó hírnév megsértése miatt indított per csütörtökön zárult, a másodfokú ítélet a szerzőknek kedvez.

“Két évvel ezelőtt a bv pert indított ellenem és Stohl András ellen jó hírnév megsértése miatt Börtönpokol című könyvünk okán. Az elsőfokú ítélet szerint egymillió forintot kellett volna fizetnünk, és tévében helyreigazítást közzétenni. Ma a bíróság azonban megváltoztatta az elsőfokú ítéletét. 90-10% arányban -ezt így kimondta a bíróság- mi lettünk a pernyertesek. Egy közel négyszáz oldalas könyvből két mondat miatt bocsánattal tartozunk, de semmi egyéb nem állt meg, ahogyan az sem, hogy kárt okoztunk bárkinek is. Sőt, a bv fizet Stohl Andrásnak és nekem” – mondta Szalai Vivien.

Stohl András is megnyugodott a pozitív ítélet hallatán, röviden annyit mondott a Hír24-nek, hogy nagyon örül az igazság győzedelmeskedésének.


Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik