Szórakozás

Czeizel: Magyarországon homoszexuálisnak lenni nem könnyű

A genetikus professzor saját bőrén tapasztalta meg, hogy milyen nehéz a magyar melegeknek, hiszen egyik fia is az.

Már évek óta nem titok, hogy Czeizel Endre legnagyobb fia meleg. A genetikus professzor gyermeke huszonegy éves volt, amikor először mesélt másságáról az édesapjának. Gábor most 54 éves.

“Ez nem volt kis megpróbáltatás a számomra. Tudom, nem tehet róla, tudom, hogy nagyon rendes ember, tudom, hogy jó képességű fiú. Sőt általánosságban is úgy tapasztalom, hogy a homoszexuálisok sok területen még nagyobb talentumok lehetnek, mint a heteroszexuálisok. Csak mint apa féltem a fiamat, mert tudom, hogy Magyarországon homoszexuálisnak lenni még nem könnyű. (…) Nem tagadom, megrázott a dolog, de jó, hogy tudom. Azt hiszem, az ilyesmi egy apa-fiú kapcsolat nagy próbája. Nekem is elállt a lélegzetem a bejelentésétől, mert tudtam, hogy ez alapvetően fogja befolyásolni az egész életét. Ő egyébként büszkén vállalja a melegségét, nagyon kiáll a melegek jogaiért, és részt vesz a felvonulásokon is. Amit részben megértek, részben pedig nem” – idézi a Blikk Czeizel hamarosan megjelenő M. Kiss Csaba: Czeizel Endre Két életem, egy halálom című könyvéből.

Szintén az említett kötetből derült ki a héten, hogy a professzornak titokban két gyermeke is született a szeretőjétől, valamint hogy a ráktól való félelem miatt kivetette a prosztatáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik