Szórakozás

Medveczky Ilona Kossuth-díjat szeretne

Medveczky-Ilona(960x640).jpg (medveczky ilona, )
Medveczky-Ilona(960x640).jpg (medveczky ilona, )

A táncművész úgy érzi, járna neki a rangos elismerés, aminek anyagi vonzata is nagy segítség lenne számára.

Medveczky Ilona a napokban keményen kritizálta a mai magyar viszonyokat, most pedig a Borsnak folytatta a panaszkodást. A díva elárulta, felzaklatják a napi hírek, és megviselik az anyagi gondok, de a társadalmi problémák sem hagyják hidegen. Mindezeken túl pedig úgy véli, nem ismerik, és soha nem is ismerték el kellőképpen a munkásságát.

“Én negyvennyolc évig táncoltam, a táncművészeti diplomámmal, a kü­lönböző dí­jakkal, de még senkinek nem ju­tott eszébe, hogy Kossuth-díjat kapjak. Ma már fű, fa, virág megkapja. Én az akkori osztogatásnál is megkérdeztem: de ki az az Ákos?! Pedig akkoriban Orbán Viktor még igencsak serdülő volt az állam vezetésében. Ez kész közröhej, a barátok meg a hu­szon­ha­to­dik szomszéd kapja meg az elismerést?

Nagy összeggel is jár, de ha ettől a kormánytól kapnám meg, kétszer is meggondolnám, hogy ne adjam-e vissza. De nem az én szégyenem, hogy nem kapok Kossuth-díjat, ahogy a nyugdíjam sem, hanem az állam szégyene. Egész pontosan 67 800 forint a nyugdíjam, de én ne panaszkodjak, amíg van fedél a fejem felett, és van mit ennem, amit ingyen küld egy ételfutár-szolgálat. Én nagyon spórolós vagyok, mindig is az voltam, addig nyújtózkodom, ameddig a takaróm ér” – mondta el a táncművész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik