Szórakozás

Keményen kritizálja a magyar társadalmat Medveczky Ilona

A dívát esténként a sírás fojtogatja a kialakult helyzet miatt. Nem bízik az emberekben és az egészségügyben, fél hogy leütik a pénzéért, és nem akarja az államra hagyni a villáját.

Medveczky Ilonát nagyon nehéz elérni mostanában, bezárkózva éli a hétköznapjait, a FEM3 Caféban ma reggel arról mesélt, hogy három hónapja csak a kutyáival beszélget. Azt mondja azért, mert az állatoktól csak szeretetet kap, az emberek pedig nagyon megváltoztak. Az egykor mozgalmas társasági életet élő díva azt is részletesen kifejtette, hogy miért nem szeret kilépni az utcára.

“Éjjelente és reggelente kegyetlen az érzés. Nincs kinek főzzek egy kávét, nincs kihez szóljak. (…) Egyszerűen nem megy a fejembe sok-sok minden, és mivel változtatni nem tudok mások helyzetén és a sajátomon sem, így nem mozdulok ki. (…) Teljes erővel tanulom a túlélés művészetét. A magyar társadalmat kell túlélni, amilyen helyzetbe mi kerültünk. Picike voltam vörös nyakkendővel, amikor vonultunk a Rákosi elvtársnak a születésnapján a Hősök terére. Hát akkor nem volt olyan rossz a helyzet, mint manapság ami van” – szögezte már le az elején Medveczky, és még az sem zavartatta, hogy a kijelentése után a vele interjút készítő Joshi Bharat szava is elakadt.

“Ugyanolyan problémáim vannak, mint bárkinek. Az egészségügybe ha nem lennék az aki vagyok, akkor be se kerülnék. Az utcán közlekedni nem lehet, mert leütik az embert. A kocsim, ami egy töpörtyű gyufaskatulya, a táskámat nem merem a jobb oldalon hagyni, mert betörik az üveget. Egyszerűen a közbiztonság nulla. Az embereknek az arcán nem látok egy mosolyt, kivéve ha megismernek. (…) Nem bírom elviselni az emberek és az állatok szenvedését, egyszerűen nem bírom. Éjszakáim mennek rá, és egyszerűen fojtogat a sírás” – folyatatta az elkeseredett a táncművész.

“Ha nem lennének az állataim, nem is tudom, hogy élnék-e. Na nem adom olyan könnyen fel, mert ennek az államnak nem hagyom ott arany tálcán a villámat. (…) Megettem már a kenyerem javát. Nincs kilátás, nem látom az alagút végén azt a pici gyertyalángot. És nem az én személyemben, mert annyi idős vagyok amennyi, hanem a fiatalságnak. Mi lesz a fiatalsággal? Mi céljuk van? Elhagyják az országot? Nem lesz egészségügy, nem lesz oktatás. Lassan semmi nem lesz. Nincs mezőgazdaság, nincs ipar” – tette hozzá Medveczky.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik