Szórakozás

Hada Renáta fia nem lehet Pisti

A nyolcadik hónapban járó kismama az MTA Nyelvtudományi Bizottságával hadakozik. Még az is lehet, hogy grönlandi eszkimó lesz.

Hada Renáta azóta Pistinek szólítja a magzatát, hogy megtudta, kisfiút hord a szíve alatt. A név annyira megtetszett a család többi tagjának is, hogy eldöntötték, ez lesz a baba utóneve. De ez egyáltalán nem ilyen egyszerű. Hivatalosan ugyanis a baba neve nem lehet Pisti, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete több ízben elutasította az ő és férje névbejegyzési kérelmét.

“Ez diszkrimináció, és ezt a bizottságnak is megírtam. Például a Volframot, a Frodót, a Csatárkát, a Ninten­dót és az Ezelt hogyan engedélyezhették? A Pistike egy virágnév is, és azokból is számtalan van az utónévkönyvben, így most ezt kérvényeztük a becéző jelző nélkül. Ha az utolsó kérelmünket is elutasítják, akkor homofóbnak fogom nevezni a MTA Nyelvtudományi Bizottságát” – mondta a Borsnak Hada, aki hozzátette: ha nincs más megoldás, a grönlandi eszkimó kisebbséghez tartozónak vallja majd magát, és akkor egy betű eltéréssel, de Pisti névre hallgathat a kisfia.

Fábry Sándor egykori szeretője április végére van kiírva, és időzített császárral hozza majd világra Pistikét. A nő korábban azt nyilatkozta, hogy az abortuszt választotta volna, ha hamarabb tudja gyermeke nemét.


Fotó: Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik