Szórakozás

Elítélte a bíróság LL Juniort

A bíróság jogerősen megállapította a rapper büntetőjogi felelősségét ittas vezetése ügyében. Pénzbüntetésre, járművezetéstől való eltiltásra és közérdekű munkára ítélték.

Szerda reggel tárgyalta a bíróság LL Junior ittas balesetének ügyét. A rapper ügyvédje, Dr. Margitics Péter a Hír24-nek elmondta, hogy megállapították védence büntetőjogi felelősségét az ittas vezetés miatt.

A jogerős elmarasztaló döntés értelmében pénzbüntetést szabtak ki rá, egy időre eltiltották a járművezetéstől, valamint 240 óra szociális munkakörben végrehajtandó fizikai munkát kell végeznie. A bíróság a döntés meghozatalánál értékelte, hogy Junior elismerte a felelősségét és megbánó magatartást tanúsított.

“Vállalom a felelősséget. Már tudom, hogy törvénybe ütköző és veszélyes amit tettem, sosem ismételném meg. Meg vagyok elégedve a bíróság döntésével, hálával tartozom nekik a méltányosságukért. Ugyanakkor annak is örülök, hogy a vizsgálat igazolta, hogy az alkoholos állapotom már leszálló ágban volt, az italozás után több órás alvással ültem volán mögé. A közérdekű munkát szívesen csinálom majd, már gondolkodom, hogy melyik kórházban, börtönben vagy otthonban dolgozzam le a 40 napot” – mondta a Hír24-nek LL Junior.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatásából is az derült ki, hogy a rapper enyhe alkoholos befolyáltság alatt állt. Az Édes Élet egykori szereplője még december 20-án, hajnalban karambolozott. A balesetben nem sérült meg senki, de a két jármű megrongálódott, és kidőlt egy közlekedési lámpa is.

A kiérkező rendőrök előállították a zenészt vérvételre, a jogosítványát a helyszínen elvették, hiszen a szonda azonnal elszíneződött, miután belefújt. Junior később azt nyilatkozta, hogy azért ült autóba, mert gyermeke rosszul lett, és neki kellett volna gyógyszert vinnie. Ezt a bíróságon is sikerült bizonyítania.

A rappernek 300 ezer forint bírságot kell fizetnie.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik