Szórakozás

Börtönbe kerülhetne Árpa Attila az Argo 2 miatt

Hiába forgatták le már másfél éve az Argo 2-t, a premier folyamatosan csúszik. A háttérben átverések és jogi problémák húzódnak.

Az Argo 2-t másfél éve leforgatták, tavaly tavasszal lett volna a premier, de továbbra is csúszik a bemutatója. Árpa Attila, a film rendezője és producere szerint azért, mert több ponton is áthúzták a számításait.

“Minőségi és mennyiségi szempontból is teljes csődöt mondott az egyik hazai alvállalkozó, amely az utómunka során nem tudta elvégezni feladatát, és nem fizette vissza az átutalt pénzt. Ezt a céget feljelentjük, de részletekbe sajnos nem bocsátkozhatok, mert azzal magunk alatt vágnám a fát” – mondta a Blikknek Árpa, aki megerősítette a lapnak, hogy tízmilliós veszteség érte a produkciót.

A bemutató mégsem főleg ezért, hanem egy sajátos jogi helyzet miatt csúszik. Hiába van kész az Argo 2, Árpa Attila úgy tudja, az érdeket sért, s egy bizonyos intézmény a film ellen tett lépéseket, ami miatt meg kell várniuk egy törvénymódosítást. Ha most elkezdenék vetíteni, producerként biztosan nem úszná meg pénzbüntetéssel.

“Igen, azzal a szabadságvesztést kockáztatnám. Bátor vagyok, de börtönbe nem mennék a filmem miatt. Rettenetesen frusztrál, hogy hiá­ba végeztem aránylag hamar a vágószobában, a technikai-jogi körülmények lefékezték a produkciót. Már rég a következő filmemen dolgoznék” – tette hozzá Árpa, aki a forgatásra korábban még egy Gripent is kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik