Szórakozás

Berki: A tökéletes és a hibátlan között mozgok

Berki (Berki)
Berki (Berki)

Spirituális könyveket olvas, óránként százezret keres, nem iszik alkoholt, minden nap a kislányával van, és végre meg tud tanulni hat sort kívülről. Interjú Berki Krisztiánnal.

Az Éden Hotel forgatása miatt három hónapig Costa Ricán voltál, nem láttad a kislányodat és a volt párodat. Mennyire volt nehéz a távolság?

Azt szoktam mondani, hogy a versenysportból jövök, és a versenyszférában dolgozom. Belőttem magam a nyolcvan napra, kijelenthetem, hogy nem hiányzott a családom. Mindig figyeltem arra tudatosan, hogy ne rogyjak meg, ne gondoljak haza, hanem kifejezetten csak arra koncentráljak, hogy miért vagyok ott kint, mi az én feladatom, azt minél jobban, száz százalék fölött tudjam teljesíteni.

Most milyen a kapcsolatotok?

Köztudott, hogy Pamelával nem alkotunk egy párt. Nem is lakunk együtt, viszont minden reggel az edzésem után hazamegyek, és felkeltem a kislányomat. Aztán a fürdetésre is hazaérek, csak a fürdés után nekem még újra el kell indulnom. Úgyhogy találkozom a lányommal, van hogy perceket, van hogy félórákat, van hogy órákat, de szakítok arra időt, hogy minden nap egy picit kaphassak belőle. Attól függetlenül, hogy mi nem alkotunk egy párt, nekem a család ma Pamela és a gyermekem. És a volt közös lakásunkat még mindig “hazának” hívom.

 Fotók: Berecz Valter

Pár hónapos műsorvezetői tapasztalattal nem sokan kapnak meg egy ilyen lehetőséget. Mit gondolsz, jó műsorvezetője voltál az Éden Hotelnek?

Mindig azt mondom magamról, hogy a tökéletes és a hibátlan között mozgok, de azért voltak nehézségek. Ez a műsorvezetés is egy szakma, amiben azért vannak hiányosságaim. Például vannak konfok, amiket meg kell tudni tanulni. Amit kell tudni értő olvasással olvasni, és amit megfelelőképpen kell tudni hangsúlyozni. Hogy majd utána itt a dobozban, amit majd néznek a tv nézők, befogadóképes legyen. Sokat kellett gyakorolnom, de úgy érzem, ez is sikerült.

Te is írtad a szövegedet?

Nem én írtam. A szerkesztők és a kreatív producer írta a konfokat, de volt beleszólásom. Nagyon sok konfot fognak majd hallani a nézők, ami teljesen berkisítve lett, tehát benne vannak azok a szavak amiket én szívesen használok, pontosan azért, hogy megkönnyítsék a munkámat. Nem volt se súgógépem, se kartonpapír, amit esetleg kiraknak a kamera elé. Viszont a műsor végére több mint kétszáz konfon vagyok túl, és több mint nyolcvan A4-es oldalt kellett megtanulnom, úgyhogy ma már elmondhatom azt, hogy ha elolvasok egy hat-nyolc soros szöveget, azt azonnal a magamévá teszem. Úgyhogy erre is nagyon hasznos volt.

Nehéz volt számodra megtanulni mindezt?

Az elején nagyon. Ez a rövid távú memória nem is tudom hol volt, talán megmaradt a csajok telefonszámának megjegyzésében, de az értő szövegben nem.

A spontán szituációk, a versenyzőkkel való beszélgetések jobban mentek?

Azokat nagyon élveztem, szerintem látszódott is, hogy ott tudtam igazán kiteljesedni. Valószínűleg a szakemberek is pontosan tudják, hogy rögtönzött helyzetekben, emocionálisan jól tudom lereagálni ezeket a dolgokat. Talán egy nehézség, vagy furcsaság volt benne, hogy egyszerre 10-11 embert kellett moderálnom, és közben a fülesből is kaptam az utasításokat.

Te is rátapadtál a monitorokra a helyszínen?

Hermetikusan el voltam zárva a játékosoktól, viszont megvolt arra a lehetőségem, hogy a vezérlőben követhessem, hogyan taktikáznak. Mégis voltak olyan szituációk, amikor szándékosan nem tudhattam valamiről annak érdekében, nehogy esetleg másképp reagáljak majd az éles szituációban, amikor a kamera veszi. Amikor a néző leül a tévé elé, szerintem ki tudja majd választani azt a karaktert, aki számára a legszimpatikusabb, és szinte vele együtt tud végigmenni a játékon. Szerintem a néző egyszerre fog kiesni azzal a megkedvelt játékossal, aki adott esetben kiesik, vagy megnyeri, de fog tudni találni olyan szereplőket, akiket utálhat, akikkel együtt érezhet, vagy akik valamiért hasonlóak hozzá.

Milyen volt a felhozatal? Tényleg csak meztelen felsőtestű fiatalokról szól a játék?

Volt, amikor nem csak a játékosoknak potyogtak a könnyeik a kamerák előtt, hanem a vezérlőben is. Volt, amikor én is elérzékenyültem. Ugyanakkor rengeteg hazugsággal is találkoztam, amit a mai eszemmel, mai felfogásommal nem igazán tudok befogadni. De rengeteg jó taktikai lépéssel, manipulációval, barátságnak tűnő viszonnyal és érdekbarátságok szövődésével is találkozhatnak majd a nézők.

Voltak olyan húzások, amik még tőled is távol állnak?

Köztudott hogy nem fogyasztok alkoholt. Nem csak azért, mert ha valaki alkoholt fogyaszt, akkor illuminált állapotba kerül, hanem ott a luxusvillában történtek olyan dolgok, amik az én értékrendembe már nem férne bele. De a mai fejemmel, ha most lennék ugyanannyi idős, mint ők, abba sem.

A munka mellett tudtál lazítani is?

Kevesen gondolják, de én nagyon pörgök itthon. 3-4 óra alvás és teljes elfoglaltság van, de Costa Ricán találkozhattam egy olyan naturális világgal, ahol foglalkozhattam a személyiségemmel, megnézhettem saját magam belső értékeit, és egy nyugodt, stabil állapotban térhettem haza. Kiolvastam hét személyiségfejlesztő és spirituális könyvet is. Megérkeztem megint egy új szintre.

Honnan jött, hogy óránként százezer forintért vállalj tanácsadást?

Elvégeztem a life coach képzést, és jelenleg a gazdasági oldalon végzem ugyanezt. Rengeteg olyan megkeresést kapok, aminek nem tudok eleget tenni. Ha valaki üzletet ajánl nekem, akkor miért nekem ajánlja, ha ez egy tökéletes üzlet? Akkor csinálja meg. Én sem ajánlgatok másnak üzletet, amit én tudok megcsinálni. Ha viszont kell az én segítségem bármilyen szinten, akkor nagyon szívesen beszélgetek vele, csak annak megvan az ára.

Mennyire lendült fel ez a biznisz?

Rengeteg tanácsadásom van, nagyon sok területen. Teljesen elégedett vagyok, és remélem még jobban fel tudom majd vinni az ázsiómat.

Mit gondolsz, az Éden Hotelben nyújtott munkát elég meggyőző a vezetőség számára?

Megtisztelő, hogy a csatorna számol velem. Bízom abban, hogy az Éden Hotel után is ott lehetek majd a TV2 képernyőjén. Nekem nagyon hiányzik a reality, szívesen csinálnék megint egyet.

Szeretnek téged az emberek?

Tavaly előtt megnyertem a google kattintást, és én voltam a legtöbbet bulvár címlapokon, tavaly pedig harmadik lettem a google keresési listán. Bárki bármit mondhat, ha valaki valamiben első, az teljesítmény. Valós teljesítményt kell letenni annak érdekében, hogy utána egyenes arányban sok pénzt tudjak keresni. Azt gondolom, hogy ez még fokozható, de mindig meg kell tudni újulni.

Tudatosan építed magad?

Teljesen tudatosan. És arra is felkészülök, hogy egyszer majd leesek a képernyőről. A médium mindenkit csak addig használ, amíg tudja használni. Amíg érdekes vagy, amíg bevonzod az újságírókat. Én vagyok annyira tudatos, hogy tudom, mikor szeretném meghúzni a vonalat, meddig szeretnék képernyőn lenni, és készülök arra is, hogy mi lesz a képernyő után.

El tudod képzelni magad a jövőben a kamerák mögött is?

Igen. Vannak ilyen ambícióim, és remélem lehetőség nyílik rá, hogy producerként bizonyítsak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik