Szórakozás

Millióik után futnak a mulatós előadók

Állítólag sokan egyetlen forintnyi jogdíjat sem kaptak a Nóta és a Sláger Tv-től.

A Nóta Tv éveken át szórakoztatta a mulatós műfaj rajongóit, egy ideje pedig Sláger Tv néven teszi ugyanezt. A nézettségük meglepően magas, és folyamatosan foglalkoztatják a hazai előadókat, azt azonban eddig senki nem verte nagydobra, hogy sztárjaik az elmaradt jogdíjaikat követelik.

“Se előadói, se szerzői jogdíjat nem kaptunk. Igaz, a csatornával még Nóta Tv korában akadt össze a bajszunk. Kizárólagos szerződést kínáltak, sőt a saját szervezésű haknijaikon kötelező lett volna fellépnünk, és az­nap máshol már nem is szerepelhettünk volna” – mondta a Borsnak Tekknő Miki, akinek szavait Kaczor Feri és Kis Grofó is megerősítette.

Kiderült, hogy ez azért történt, mert a tévés vállalkozást Romániában jegyezték be, így a szerzői jogdíjak útja követhetetlenné vált.

“Hosszan tárgyaltunk, és végül sikerült elérni, hogy a csatorna az Artisjushoz fizesse a jogdíjat, a dolgok 2014 végére kerültek a rendes kerékvágásba: nemcsak a jogdíjfizetés részleteit sikerült rendezni, hanem azt is, hogy milyen módon adnak pontos adatszolgáltatást a náluk elhangzott dalokról” – mondta a lapnak az Artisjus illetékese, hozzátéve: január 1-jétől már minden elhangzás bekerül az Artisjus elszámolásába, ezeket a pénzeket 2016-ban kapják meg az érintettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik