Szórakozás

Oroszországgal ismerkedett a 4 for Dance

A táncegyüttes tagjainak moszkvai fellépésük után volt lehetőségük megismerkedni Oroszországgal. Egyedül egy helyi ételspecialitással gyűlt meg a bajuk.

A 4 for Dance tagjai néhány napja tértek haza Moszkvából, ahol egy helyi kulturális program keretein belül léptek fel, és képviselték Magyarországot. A táncegyüttes tagjai most is egy különleges előadással készültek, amelyben a magyar néptáncot modern lépésekkel és virtuóz ritmusjátékkal tették egyedivé. A rendezvényen közös műsoruk volt a világhírű Mojszejev egyik tanítványával is, de nem csak ezért volt számukra érdekes a kalandozás.

Illés Dániel, Enyedi Péter, Bárány Kristóf és Gál Sándor vacsorázhattak abban a Zsiguli nevű étteremben, ahol nem ritka vendég maga Putyin is. Felfedezték az orosz főváros főbb látványosságait, köztük a hóesésben is gyönyörű Vörös teret és a KGB rejtélyes székházát. Ellátogattak Nyizsnyij Novgorod-ba, ahol a mai napig Volgákat gyártanak, valamint utaztak a transzszibériai vasúttal is.

Fotó: Illés Dániel

“Ez a világ leghosszabb vasútvonala, 9288 kilométer hosszan szállítja több száz utasát. Több, mint egy hétig tart az út, mi csak az utolsó hét órás szakaszon utaztunk hálófülkés kocsiban, de ez is óriási élmény volt. A hálótársaink szinte már zombik voltak az egy hete tartó utazás miatt, mi viszont nagyon élveztük” – mesélte Enyedi Péter, aki hozzátette: egyedül egy helyi ételspecialitással gyűlt meg a bajuk.

“A helyi leves, a borscs nagyon finom volt, viszont egy szintén ottani specialitásnak számító orosz húsos derelye, a pelmenyi kifogott rajtunk. Bármennyire is rossz volt, hősiesen elfogyasztottuk, de azért nem az lesz a kedvencünk. Hasonlóképp vagyunk a vodkával is. Azt is éppen csak megkóstoltuk, de azért most már megértjük az oroszokat, amiért annyit isszák a nagy hidegben” – tette hozzá.

A százmilliós biztosítással rendelkező fiúk az elkövetkezendő hónapokban Magyarországon tartózkodnak, hiszen nagy erőkkel készülnek a 4 for Dance tizedik jubileumi rendezvényeire és a külföldi turnéik miatt ilyenkor tudnak eleget tenni hazai felkéréseiknek is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik