Szórakozás

Kémkedhettek Kozsó leletei után

Jogosulatlanul nézhettek be az énekes egészségügyi irataiba. A klinikán elbocsátások is várhatók.

Titkosították Kozsó dossziéját a pécsi klinikán, ahol nemrégiben agyértágulattal operálták az énekest – tudta meg a Bors. Kiderült ugyanis, hogy mióta Kozsó az intézményben tartózkodott, közel 300 alkalommal nézték meg a róla szóló információkat a nyilvántartásban.

“Az elmúlt hónapban a PTE Klinikai Központ egyes egységeiben valóban történtek jogszerűségében kétséges adatlehívások az eMedSol egészségügyi dokumentációs rendszerből. Az ügy apropóján a klinikai központ az elmúlt hetekben többször és széles körben hívta fel orvosai és szakdolgozói figyelmét, fókuszba állítva a jogszerű és etikus egészségügyi adatkezelést. Bár tudomásunk szerint az érintett betegről releváns információ nem került ki az intézmény falain kívülre, a központ belső vizsgálatot rendelt el az ügyben és a bebizonyosodott jogosulatlan adatkezelést szankcionálni fogja” – írta az egyetem a lap megkeresésére.

Kozsó barátnője azonban másképp tudja: “Ez a hír nem igaz. Mi VIP-kóddal voltunk, amihez nem tudnak hozzáférni. Kozso nyugalma és gyógyulása most sokkal fontosabb. Kérem, tartsák ezt tiszteletben!” – küldte SMS-ben a bulvárlapnak, akik úgy tudják, az információk szivárogtatói állásukat is elveszíthetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik