Szórakozás

Kulka János: Legyen kevesebb politika

A színész a Swing című új, zenés film kapcsán adott interjút, amiben aztán coming outjáról és a politikai helyzetről is szót ejtett.

A Magyar Narancs készített interjút Kulka Jánossal, aki az új magyar zenés film, a Swing egyik szereplőjeként egy meleg férfit alakít majd. A művész a szerep kapcsán coming outja történetét is felelevenítette, és elmondta, szerinte nincs meleg színész, csak színész van. Skatulyába azért semmiképp nem szeretne kerülni amiatt, hogy meleg karaktert elevenít meg a vásznon. A mindennapokból pedig legszívesebben a politikát űzné ki:

“Jó lenne kicsit máshol lenni, kilépni ebből az itthoni valóságból. Legyen nyár, tenger és kevesebb politika a mindennapok szintjén. Egyetlen politikai rendszernek sincs joga ahhoz, hogy a benne élők hétköznapjait elrontsa. A nagy feladvány számomra az, hogy ezen a sok mindennapos abszurdumon, a hatalmon lévők végtelenül cinikus megnyilvánulásain ne húzzam fel magam. De nem akarom hagyni magam. Van bennem valami elemi felháborodás, hogy csak nem képzelitek, hogy ki fogom csinálni magam, csak mert valaki a képembe és mások képébe hazudik! Ha meg valami annyira nem tetszik, civilként és színészként is tudok tenni ellene” – nyilatkozta a színész.

Fotó: Story4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik